Choose a searcher

Babesia

Babesia kezelés – Buhner Protokoll Babesia számára

Gyógynövények babézia számára

 

A babézia egy parazita protozoon, amely a maláriához hasonlít, de kullancsok terjesztik. A babézia okozza a Babesiosis néven ismert betegséget (más nevek Babesiosis, Babesiosis). A Babesia fertőzés gyakran együtt jár a Lyme-kórral és/vagy más kullancsok által terjesztett fertőzésekkel. A babesiosis fertőzés tünetei az enyhétől a súlyosig terjednek. Az enyhe formákat nagyon gyakran nem ismerik fel, mert tévesen a Lyme-kór tüneteinek tekintik őket. A korai alkalmazók gyakran számolnak be magas lázról és hidegrázásról. A krónikus fertőzések enyhe tünetekkel járhatnak, és a leggyakoribb tünetek a következők: időszakos láz vagy alacsony fokú láz, hidegrázás és ízületi fájdalom, krónikus fáradtság szindróma, izzadás és „teljes levegővétel képtelensége”.

A Lyme-spirocheták együttes fertőzése mindkét betegség tüneteit súlyosbítja, majd lefolyásuk súlyosabbá válik, és a szervezetre gyakorolt következményei is súlyosabbak. A tünetek ekkor erős fejfájás, hemolitikus anémia, központi idegrendszeri érintettség, magas láz és görcsök lehetnek. A Borrelia és Babesia spirocheták szinergikus, egymást fokozó hatását találták a szervezetre. A borrelia DNS sokkal tisztábban fordul elő, és hosszabb ideig marad a véráramban, ha a babesiával való együttfertőződés is előfordul. Ekkor az ízületekre, a szívre és az idegrendszerre gyakorolt negatív hatások súlyosabbak. Egyes társfertőzések esetén transzverzális myelitist találtak a karok és lábak parézisével. A betegség kialakulása kezdettől fogva gyorsabb, a lábadozási időszak hosszabb, a tünetek spektruma pedig sokkal szélesebb.

 

Babesia kezelés – Buhner Protokoll Babesia számára

 

Sok gyógynövény nagyon hatékony a Babesia fertőzések leküzdésében, amelyekre a protozoon nem fejleszt immunitást. Ahogy a Lyme-kór, úgy a babeziózis esetében is, az antimikrobiális hatás csak egyike a hatékony terápiának.

A Babesiosis kezelésében figyelmet kell fordítani a Babesia fontos hatásmechanizmusaira, amelyek hátráltatják a kezelését. A Babesia természetes gyógynövényes kezelés az alábbi szempontok mindegyikét figyelembe veszi.

A malária embrióihoz hasonlóan a Babesia is behatol a vörösvértestekbe – az eritrocitákba, ahol fejlődésük és szaporodásuk révén elpusztítja azokat. Ezenkívül a Babesia fertőzés során a kapilláris erek elzáródása és a mikrokeringés pangása is előfordulhat a sérült eritrociták töredékeinek az erekben történő lerakódása miatt. Jelenlétük a véráramban máj-, vese- és lépgyulladást okozhat.

A Babesia fertőzés másik fontos mechanizmusa az immunrendszerre gyakorolt erős negatív hatás. A Babesia nagyon specifikus módon megváltoztatja az immunpolaritást, ami megváltoztatja az emberi immunválaszt Th 1-ről Th 2-re. Ez az immunrendszer rossz reakciójához vezet a fertőzésre, és a szervezet nem tudja eltávolítani ezt a kórokozót.

A babeziózis természetes kezelésében a Buhner által javasolt leggyakrabban használt gyógynövények (a Buhner hivatalos honlapján, a buhnerhealinglyme.com listán) a következők: Alchornea cordifolia, Cryptolepis sanguinolenta, Sida acuta. Ezek olyan gyógynövények, amelyek erős antiprotozoális hatást fejtenek ki és szisztémás hatást fejtenek ki, azaz a véráramban terjednek, így minden sejtre és szervre hatással vannak. Emellett erősítik az immunrendszert, a Sida acuta pedig védi a vörösvértesteket. Javasoljuk, hogy adjon hozzá L-arginint ehhez a protokollhoz. A Babesia nagyon érzékeny az L-argininre, ezért az L-arginin kiegészítése segít a Babesia fertőzés gátlásában. A Buhner-féle Babesia protokoll a Babesia fertőzés egyik legnépszerűbb természetes kezelése.

Rezisztensebb fertőzések esetén érdemes a Buhner "A Lyme-koinfekciók természetes kezelései: Anaplasma, Babesia és Ehrlichia" című könyvében javasolt átfogóbb protokollt alkalmazni. Ebben az esetben a felhasznált gyógynövények és készítmények mennyisége sokkal nagyobb, nevezetesen: Cryptolepis, Bidens pilosa, Artemisina, Sida acuta, Salvia miltiorrhiza, Máriatövis, Ashwagandha, Panax ginseng, Édesgyökér, Schisandra, L-arginin, B2-vitamin. Ebben a babézia gyógynövény-kombinációban amellett, hogy hat a babézia ellen, erősíti az immunitást, védi a vörösvértesteket és a szerveket, fokozza a citokin kaszkád szabályozását, védi az endotéliumot, gátolja az argináz termelést, valamint növeli a L-arginin és nitrogén-monoxid (NO).

A Babesia természetes kezelésében használt gyógynövények számos fertőzési mechanizmust átfogóan befolyásolnak. Ha gyógynövényes terápiát kíván alkalmazni a babézia kezelésére, ne felejtse el elolvasni a Buhner által javasolt protokollt, valamint annak ellenjavallatait.

  Termékszűrő
Kategóriák
Termék típusa
Product added to wishlist
Product added to compare.

A weboldal használatával hozzájárul a sütik használatához. További információ az adatvédelmi irányelvekben található.