Choose a searcher

Bartonella

Bartonella gyógynövényei - Bartonellosis természetes kezelése

Bartonella gyógynövényei

 

A Bartonella a Lyme-kór egyik leggyakoribb társfertőzése. A borreliához hasonlóan általában kullancsok terjesztik. A Bartonella a Bartonellosis nevű betegséget okozza.

E két fertőzés jelenlétében a tünetek súlyosbodnak, különösen a központi idegrendszer érintettsége esetén. A bartonellózis gyakori tünetei: alacsony fokú láz vagy hőmérséklet-csökkenés, időszakos influenzaszerű tünetek, krónikus fáradtság, duzzadt nyirokcsomók (gyakran időszakos), rendellenes bőrérzet, érzékeny bőr alatti csomók a végtagok mentén, papuláris kiütések, vörös vagy kék hosszanti kiütések (néha hasonló a striákhoz), égő érzés, különösen a talpon vagy szúró fájdalmak, hiperesztézia, fejfájás, szemproblémák, szemgolyók fájdalmai, alvási problémák, hangulati ingadozások, kognitív károsodás, idegesség, szorongás, ingerlékenység, depresszió tünetek.

 

A bartonellózis természetes kezelése

 

Sok gyógynövény nagyon hatékony a Bartonellia (Bartonellosis) elleni küzdelemben. Ennek a fertőzésnek az egyik leghatékonyabb gyógynövényes protokollja a Buhner-féle Bartonella protokoll. Erről a protokollról többet olvashat Stephen Harrod Buhner „Healing Lyme-kór egyidejű fertőzései: A Bartonella és a Mycoplasma kiegészítő és holisztikus kezelése” című könyvében.

A bartonellózis természetes kezelése mind az antibakteriális aktivitást figyelembe veszi, de megzavarja a baktériumok létfontosságú funkcióit a szervezetben, védi az általa megfertőzött szöveteket és szerveket, gátolja a citokin kaszkádot és erősíti az immunrendszert.

A Bartonella ellen erős antibakteriális hatást kifejtő gyógynövények: Houttuynia, Isatis és Alchornea cordifolia. Buhner azt javasolja, hogy ezeket a gyógynövényeket keverékként használják. Az AHI Herbal Mix termék e három gyógynövény kész keveréke a Buhner által ajánlott arányban.

A Bartonella erős affinitást mutat két szervezeti szerkezethez: az endotélsejtekhez és a vörösvérsejtekhez. A Bartonella a gazdaszervezetbe való bejutást követően körülbelül 3-4 napig kering a gazdaszervezet véráramában, majd benépesíti az elsődleges rést, amely az erek endotélsejtjei. Ezután néhány nap múlva a baktériumok elérik az eritrocitákat (vörösvértesteket), ahol elszaporodnak. A vörösvérsejtek megtámadásával a Bartonella a hemhez is hozzáfér, ami biztosítja a túlélést. A hem alkotórészekre bontásával megkaphatja a számára szükséges tápanyagokat, beleértve a vasat is.

Az endotélium és a vörösvértestek védelme a Bartonella inváziótól a sikeres kezelés egyik kulcsfontosságú eleme. Ezeknek a struktúráknak a megőrzése elengedhetetlen a táplálék- és szaporodási képességének megzavarásához. A Bartonella önmagában nem képes előállítani a túléléshez fontos tápanyagokat. Ezeknek a tényezőknek a beavatkozása gátolja a fertőzés terjedését.

Az endotélium védelmére Buhner japán göncfűt, EGCG-t és L-arginint használt a protokolljában.

A Sida acuta viszont megvédi a vörösvértesteket.

A Bartonellára írt protokolljában Buhner a szervvédelemre is összpontosít. A szív védelme érdekében Buhner a galagonyát, a máj védelmére - Máriatövist, a nyirokrendszer és a lép védelmére pedig - Vörös gyökér.

A Buhner olyan gyógynövényeket is tartalmaz, amelyek gátolják a citokin-kaszkádot. A Bartonella által kiváltott citokin kaszkád gátlása szükséges a baktériumok szaporodásának gátlásához és a baktériumok táplálkozásának megzavarásához. A legtöbb esetben ez csökkenti vagy akár meg is szünteti a fertőzés által okozott legtöbb tünetet. A bartonella legfontosabb gyógynövényei, amelyek gátolják a citokin kaszkádot, a japán göcsörtölő és a Cordyceps, valamint az EGCG kiegészítése is.

Az immunrendszer erősítése is nagyon fontos a Bartonella sikeres kezeléséhez. Minél gyengébb az immunrendszer, annál súlyosabb a fertőzés, és ennek következtében a tünetek annál súlyosabbak. Az immunrendszer erősítése ugyanolyan fontos, mint az antibakteriális hatás.

A Rhodiola rosae (hegyi rózsa) és az Ashwagandha (indiai ginzeng, latinul Withania somnifera) a Buhner által javasolt két immunerősítő gyógynövény.


 

  Termékszűrő
Kategóriák
Termék típusa
Product added to wishlist
Product added to compare.