Choose a searcher

Ehrlichia - Anaplasma

Ehrlichia és Anaplasma természetes kezelése - Buhner protokoll

Gyógynövények Ehrlichia / Anaplasma ellen

 

Az Ehrlichia egy gram-negatív intracelluláris baktérium, amely általában a fehérvérsejteket - leukocitákat - támadja meg. Az általuk okozott betegségeket az általuk támadott leukociták típusáról nevezték el. Ezek a következők: humán granulocitás Ehrlichiosis és humán monocitás Ehrlichiosis.

Az anaplazma egy intracelluláris patogén mikroorganizmus, amely megtámadja a fehérvérsejteket, főként a polinukleáris granulocitákat (neutrofilek, neutrofilek).

Az Ehrlichiát és az Anaplasmát a Lyme-kór egyidejű fertőzései közé sorolták.

Az Ehrlichia fertőzés leggyakoribb tünetei: pszeudo-influenza tünetek, azaz 38 °C feletti láz, fejfájás, izom- és ízületi fájdalmak, felső légúti gyulladások, köhögés, de izom- és ízületi fájdalom, rossz közérzet, thrombocytopenia, leukopenia, hyponatraemia - nátriumhiány, hányinger és hányás, szisztolés szívzörej, megnagyobbodott máj és/vagy lép, megnagyobbodott nyirokcsomók, valamint enyhe bőrelváltozások - makulopapuláris kiütések.

Az anaplasma az Ehrlichiához hasonló tüneteket okoz. Ezenkívül gyomor-bélrendszeri tüneteket is okozhat, pl. hasmenést.

Mind az Ehrlichia, mind az Anaplasma fertőzések során jellegzetes morfológiai változások figyelhetők meg. A betegség előrehaladtával a fehérvérsejtek (leukopénia) szintje csökken, a thrombocyták szintje (thrombocytopenia) csökken, és a májfunkció mutatói, például az AST és az ALT emelkednek.

 

Ehrlichia és anaplasma természetes kezelése

 

Buhner azon kevés gyógynövénykutatók egyike, aki ilyen mélyrehatóan leírta ezeknek a fertőzéseknek a mechanizmusát, és kidolgozta az Ehrlichia és az Anaplasma gyógynövényi protokollját.

Az Ehrlichia és az Anaplasma természetes kezelése Stephen Harrod Buhner „Természetes kezelések a Lyme-fertőzésekhez: Anaplasma, Babesia és Ehrlichia” című könyvéből származik.

Az Ehrlichia és az Anaplasma gyógynövényes kezelése azonos módon történik, így mindkét fertőzés együtt szerepelt ugyanabban a protokollban.

Buhner, mint minden gyógynövény-protokolljában, rámutat, hogy a tisztán antimikrobiális hatás nem elegendő. Protokolljában figyelembe veszi e baktériumok teljes fertőző mechanizmusát.

Az Ehrlichia és Anaplasma elleni fő antibakteriális gyógynövények: Houttuynia cordata, Salvia miltiorrhiza, édesgyökér, Kudzu (Pueraria labota), kínai koponya (latin Scutellaria baicalensis).

Ezek a gyógynövények gátolják a baktériumok által kiváltott citokin-kaszkádot is. A citokin kaszkád gátlása megzavarja a fertőzési folyamatot és a tápanyagok baktériumok általi beszerzését a gazdasejtekből.

A baktériumok immunrendszerre gyakorolt hatása nagyon jelentős. Az Ehrlichia a többmagvú vérleukocitákat támadja meg, ezért a fertőzött szervezetben a neutrofilek (más néven neutrofilek vagy neutrociták) találhatók meg. A neutrofilek a leukociták legnagyobb csoportja. A leukociták viszont az immunrendszer sejtjei. A baktériumok rontják a neutrofilek normális működését. Tehát saját immunrendszerünket használja fel arra, hogy nem csak az immunsejtekbe bújva, hanem azok működését is rontva találjon menedéket az immunrendszer támadása elől. Ezenkívül az Ehrlichia gátolja az interleukin-2 termelését a lépben, hozzájárul az interleukin-4 termelésének növekedéséhez és a gamma-interferon termelésének csökkenéséhez.

Az immunrendszer modulálására Buhner a gyógynövények használatát javasolja: Angelica sinensis, Astragalus membranceus, édesgyökér, Ashwagandha (indiai ginzeng, latin Withania somnifera), koreai ginzeng (Panax ginseng), Cordyceps, Houttuginseng, Panavia miltiorhi, Salzax koponyasapka (latin Scutellaria baicalensis).

Az Ehrlichia negatív hatással van az olyan szervek működésére, mint a lép, a máj, a csontvelő és a nyirokrendszer.

A máriatövis védi a májat.

A Salvia miltiorrhiza megvédi a lépet.

A csontvelőt védő gyógynövények: Angelica sinensis, Astragalus, édesgyökér, Cordyceps, koreai ginzeng (Panax ginseng), Salvia miltiorrhiza.

Akár 11 különböző gyógynövény szerepel az Ehrlichia és Anaplasma természetes kezelési protokolljában. Ez egy nagyon összetett protokoll. Jegyzőkönyvében Buhner e gyógynövények egy részét keverékekbe csoportosítja, ami nagyban megkönnyíti a protokoll végrehajtását.

A Buhner által javasolt gyógynövényekből készült gyógynövénykeverékek hasonló listája a következő kész tinktúrákban található:

A HS Herbal Mix Houttuynia cordata gyógynövényből és Salvia miltiorrhiza gyökérből (vörös zsálya) készült macerátot tartalmaz.

A CKC Herbal Mix kínai koponyagyökérből (latin Scutellaria baicalensis), Kudzu gyökérből (Pueraria Lobata) és Cordycepsből (Cordyceps sinensis) készült macerátumot tartalmaz.

Az ALA gyógynövénykeverék Angelica sinesis gyökérből, édesgyökérből (Glycyrrhizae glabra) és Astragalus gyökérből (Astragalus membranceus) készült macerátot tartalmaz.

 

A természetes kezelés Ehrlichia és Anaplasma gyógynövényekkel átfogóan befolyásolja számos fertőzési mechanizmust. Ha gyógynövényeket szeretne használni Ehlichia és Anaplasma kezelésére, ne felejtse el elolvasni a Buhner által javasolt teljes protokollt, valamint az ellenjavallatokat.

  Termékszűrő
Kategóriák
Termék típusa
Product added to wishlist
Product added to compare.