Helicobacter pylori-természetes kezelés

Helicobacter pylori-természetes kezelés

- Kategóriák: Cikkek

A Helicobacter egyre inkább kimutatható a Lyme-kórban szenvedőknél. Ennek oka a beteg nagyon gyenge immunrendszere és a testében zajló gyulladás. Azonban a gyomorhurut, amely a H. pylori fertőzés fő tünete, gyakran rezisztenciát mutat a hagyományos kezelésekkel - antibiotikumokkal szemben, és erősen hajlamos a visszaesésre. Ezért a baktériumok természetes kezelése egyre gyakoribbá válik a Helicobacter pylori kezelésében.

Milyen típusú gyógyszer a Helicobacter pylori?

A Helicobacter pylori egy spirális alakú gram-negatív baktérium. Nagy mennyiségű ureáz előállítása révén, amely semlegesíti a gyomor savas környezetét, a baktériumok ideális feltételeket teremtenek a gyomornyálkahártya különböző helyein történő letelepedéshez és a reprodukcióhoz. Ezenkívül a baktériumok spirális alakja és tekercsei lehetővé teszik a baktériumok számára, hogy mélyen behatoljanak a gyomornyálkahártyába, ahol gyulladás és fekély keletkezik. Ezért a Helicobacter pyrolium elsősorban a gyomorhurutért, a gyomorfekélyért és a nyombélfekélyért felelős.

A Helicobacter pylori tünetei:

Becslések szerint a fertőzöttek akár 80% - ánál sem jelentkeznek a betegség tünetei. Csak a fennmaradó rész tapasztalja a gyomor rendellenességeire jellemző tüneteket, ez elsősorban:

- gyomorégés

- pattogó

- hányinger

- hasi fájdalom

- flatulencia

- Fehér raid a nyelven

- rossz lehelet.

Emlékeztetni kell azonban arra, hogy a Helicobacter kevésbé specifikus tüneteket is okozhat, amelyek gyakran nem kapcsolódnak ehhez a betegséghez. Ez lehet: vas-vagy B12-vitaminhiány, pattanások, migrén, élelmiszer-intolerancia vagy krónikus fáradtság.

Kezelés

A Helicobacter pirolízis kezelése elsősorban antibiotikum-terápián alapul (gyakran Pylera-val). A természetes módszerek ideális kiegészítői lehetnek a terápiának, vagy külön kezelési módszerként alkalmazhatók.

1. Probiotikumok

A kezelés nagyon fontos eleme a megfelelő probiotikus terápia. Növeli az alkalmazott antibiotikum hatékonyságát (a vizsgálatok szerint akár 13%), és mindenekelőtt csökkenti a fertőzés mellékhatásait. Figyelemre méltó törzsek a következők:

- Saccharomyces boulardii, általában az Enterol készítményben kapható. Különösen ajánlott egyidejű antibiotikum-terápiával, mivel javítja toleranciáját.

- Lactobacillus reuteri DSM 17648, általában Helicogastrinban kapható. Ez a probiotikum befolyásolja a H. pylori mozgékonyságát, csökkenti invazivitását és megkönnyíti a baktériumok eltávolítását a gyomorból.

- Lactobacillus plantarum LA 301, lactobacillus salivarius LA 302, általánosan elérhető a Lactibiane H-Py - ben. A készítmény elősegíti a nyálkahártya működésének fenntartását a gyomorban és a vékonybélben.

2. Gyógynövények

Számos természetes gyógynövény antimikrobiális aktivitással rendelkezik, és képes gátolni a Helicobacter pylori növekedését. Többek között:

- Édesgyökér, több mint 100 hatóanyagot tartalmazó növény, amelyek közül néhány baktericid hatással rendelkezik a H. pylori ellen. Az édesgyökér-kiegészítés felgyorsíthatja a gyomornyálkahártya regenerálódását és csökkentheti az olyan tüneteket, mint az emésztési zavar, gyomorégés vagy puffadás.

- Kurkumin, a kurkuma fő bioaktív anyaga, amely erős antioxidáns, antimikrobiális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a kurkumin-kiegészítés (3 600 mg-os dózisban) a betegek 48% - ánál a gyomor-és nyombélfekély gyógyulását eredményezte 4 hét után, és a betegek 76% - ánál 12 hét után.

- Berberin, a borbolya fő bioaktív anyaga. Kiválóan alkalmas az emésztőrendszer különböző betegségeinek kezelésére, és megkönnyíti a Helicobacter baktériumok eltávolítását a gyomorból.

- A laktoferrin az anyatej nagyon fontos összetevője. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a szarvasmarha-laktoferrin (2-200 mg dózisban) gátolja a H. pylori kolonizációját a gyomorban, és javítja a karbamiddal végzett légzési teszt eredményeit.

- A propolisz egy ragacsos és sűrű anyag, amelyet a méhek használnak a kaptár belsejének bélelésére. Egy 2012-es tanulmány azt mutatja, hogy a propolisz terápia a gyomor-és nyombélfekélyes betegek 63,6% - ánál teljes gyógyulást eredményezett, a fennmaradó 36,4% - ban pedig a H. pylori fertőzés magasról közepes és alacsony szintre csökkent.

- Szulforafán, brokkoli magkivonatban található. Ez az anyag csökkentheti a gyulladást és a gyomorhurutot, valamint javíthatja a gyomornyálkahártya állapotát.

3. Diéta

A diéta önmagában nem képes eltávolítani a Helicobacter Pylori baktériumokat, de ez egy nagyon fontos elem, amely támogatja a kezelést. A kezelés folyamán és a befejezése után néhány hétig érdemes bevezetni egy speciális étrendet, amely csökkenti a gyulladást és regenerálja a gyomornyálkahártyát. Íme néhány a legfontosabb szabályok közül:

- Az étrendnek könnyűnek kell lennie. Kerülje a nehéz, nehezen emészthető ételeket. Javasoljuk, hogy főleg vízben szakács, gőzölés vagy párolás.

- Az étkezések nem lehetnek szélsőséges hőmérsékletek, ezért nem lehetnek túl hidegek vagy túl melegek.

Egyél rendszeresen és ne egyél túl sokat.

- Kerülje a szénsavas italokat, a koffeint, valamint a fűszeres vagy pácolt ételeket az étrendben.

- Kerülje a nyers termékeket. Adja meg a diétás zöldségeket és gyümölcsöket főtt formában (főleg sárgarépa, sütőtök, cukkini ,cékla, spenót, édesburgonya, burgonya)

- Figyelemmel kíséri a folyadékellátást

- Egyél jó minőségű zsírokat, beleértve az omega-3 zsírsavakat

- Kerülje a puffadt ételeket.

Összefoglalva, a Helicobacter pylori nagyon veszélyes patogén tényező. Számos komplikációhoz vezethet, beleértve a gyomorrákot és a halált. Ezért olyan fontos a megfelelő higiénia gondozása és a kezelés mielőbbi végrehajtása.

Product added to wishlist
Product added to compare.