LYME-KÓR DIÉTA Amellett, hogy az antibiotikumok, illetve gyógynövények, étrend egy másik része a kezelés a Lyme-kór. Bebizonyosodott, hosszú ideig, hogy az étel, amit megeszünk, hatással van az egészségünkre is. Nem csak ők befolyásolják a sejtek regenerálódását, valamint anyagcsere-folyamatok, hanem a működését, az immunrendszert, ami kulcsfontosságú a Borrelia spirochaetes fertőzés. Ha túlterhelt a megtévesztő információ, folyamatosan azt kérdezed magadtól néhány kérdést: • Ehetek glutén -, illetve tejterméket? • Hogyan támogatja a belek természetes? • Fel kéne adnom a hús? Ami dara vagy a legegészségesebb? • Melyik olaj választani? • Kell, hogy kövesse egy szigorú diéta? Akkor ez a önsegítő könyv minden bizonnyal az ön számára! Keresztül megyünk a legnépszerűbb étrend Lyme-betegség kezelése együtt, majd a választ a leggyakrabban feltett kérdésekre megosztani, ízletes, egészséges recept, hogy segítsen visszaállítani. TARTALOM 1. SZÉNHIDRÁTOK Cukor Darák A glutén 2. ZSÍR 3. FEHÉRJE Hús Halak Tejtermékek Hüvelyesek 4. ALKOHOL 5. A PROBIOTIKUMOK 6. KOLLAGÉN 7. HIDRATÁLÁS 8. FŰSZEREK 9. KOKTÉLOK 10. ÁTTEKINTÉS A LEG -- BB NÉPSZERŰ DIÉTÁK KEZELÉSÉRE LYME-KÓR 11. KÖVETKEZTETÉSEK 12. HIVATKOZÁSOK Copyright © Healthylife S. C., Chorzów 2022 Minden jog, beleértve a jogot, hogy szaporodni a szövegek részben vagy egészben bármilyen formában vannak fenntartva. 1. SZÉNHIDRÁTOK A szénhidrátok egy csoport vegyületek úgynevezett cukorral. Azonban ez azt jelenti, hogy ki kell zárnunk minden szénhidrátok az étrend? A szénhidrátok osztható egyszerű vagy összetett. EGYSZERŰ Fehér kenyér, rizs, tészta Csoki, édesség, cukrászda Édesített italok Cukor, lekvár, méz KOMBINÁLT Teljes kiőrlésű kenyér, tészta, Darák, barna rizs Zabpehely, korpa Teljes kiőrlésű termékek, hozzáadott cukor nélkül Így nagyon könnyű látni, hogy az egyszerű cukrok, vezette a legnépszerűbb, fehér cukor, ártalmas az egészségre. Cukor • A cukor erősen gyengíti az immunrendszert, miközben fokozza a gyulladást a testünket. • Nincs tápértéke. • Ez a fő termék, amely elősegíti a gombás fertőzések előfordulása amely különösen hajlamos során antibiotikum-terápia. • Növeli a kockázatot a sok szív-betegségek. • Hozzájárul csökkent ellenállás a bakteriális fertőzések. Ezért, különösen betegség, érdemes csökkenti egyszerű szénhidrátok az étrend, különösen a fehér cukor termékek gazdag benne. Ez azonban nem éri meg, hogy feladja az összes szénhidrát, beleértve az olyan tápanyag-gazdag darák. Darák Darák készült gabonák. A kukorica a fő összetevő, a termelés kukorica dara. Búza a fő összetevő, a termelés farina, bulgur, valamint a kuszkusz. A hajdina a fő összetevő, a termelés, a hajdina dara. Gyöngy, dara meg füvet árpából készült árpa, köles, valamint dara a köles. Darák által tisztítás a gabonát, majd szeletelés, darálás, vagy sült meg. Az alsó fokú tisztítása, valamint a csiszolás, a gabona, a több értékes tápanyagot a dara tartalmaznak. Hajdina, köles darák között legegészségesebb, míg a liszt pedig kuszkusz között a tisztítani. TOP 1: Hajdina dara • Magas rost tartalma – a szabályozza bél funkció • Magas vas -, folsav -, cink, jód • Gazdag B-vitamin vagy az E-vitamin TOP 2: Köles darák • Gazdag B-vitamin, foszfor, cink, réz, mangán • Alacsony glikémiás index • Nagy mennyiségű fehérje A glutén A glutén egy fehérje, amely elsősorban a gliadin, valamint glutelin. Ez az, amit ad süteményekben a puhaságot, a rugalmasság, így egy vágott étel a nyugati világban. A leggyakoribb gluténtartalmú gabona vagy búza, hanem a rozs, az árpa, a zab. Vannak bizonyos betegségek, amelyek a gluténmentes diéta az egyetlen kezelés. Ilyen betegségek a következők: • Lisztérzékenység Ez egy autoimmun betegség, amely kárt okoz a bélbolyhok a vékonybélben. Ez vezet a felszívódási zavar, valamint gyomor-bélrendszeri problémák (hasmenés, puffadás, székrekedés, túlzott gáz). A betegség fordul elő, mintegy 1% - át a lakosság. • Nem coeliac glutén érzékenység A leggyakoribb tünet, hogy a beteg panaszkodik a hasi fájdalom, puffadás, bőrkiütés, fejfájás. Számos nehézséget a helyes diagnosztizálás, a betegség, mint például az előzetes kizárása sok betegségben. • Duhring-betegség Ez egy autoimmun betegség jellemzi bőrelváltozások, mint például papulae, hólyagok, bőrpír. Van egy közös etiológiája a lisztérzékeny - van egy laposabbá a bél bélbolyhok. • Búza allergia Az immunrendszer esetén, valamint IgE-függő, valamint IgE-független reakciók lépnek fel. A legtöbb esetben, a betegek csak akkor kell, hogy kizárja a búzát a diéta, anélkül, hogy le tartalmazó termékek glutén. Leggyakoribb tünetek csalánkiütés, hasi fájdalom, hányás, asztma, ödéma, s az emberek az atópiás dermatitis, gyors a tünetek súlyosbodását. Ezért nincs kutatás-bizonyított információ, hogy az emberek a Lyme-kór a tapasztalat egészségügyi ellátások után termékek kivételével, amely a glutén étrendből. Érdemes azonban csökkenti a bevitt erősen feldolgozott gabona, mint például a búza, liszt, termékek belőle készült. Cseréje őket, teljes kiőrlésű gabonafélék, illetve diverzifikálása a diétás termékekkel készült más szemek, mint a köles (köles dara) lesz pozitív hatása az egészségünkre. Továbbá, ne feledje, hogy a gluténmentes diéta nagyon szigorú, de ha rosszul kiegyensúlyozott kiderül, hogy a hiány diéta. Sok termék, hogy úgy véljük, gluténmentes lehet nyomokban glutént őket. Ezek közé tartozik a fagyasztott vegyes zöldségek, ketchup, sütőpor, fűszerek, szárított gyümölcs, tea, illetve gyógyszerek. Természetesen gluténmentes termékek a következők: rizs, kukorica, burgonya, szója, köles, hajdina, köles, quinoa, gyümölcsök, zöldségek, lencse, csicseriborsó, bab, hús. Gluténmentes termékek vannak jelölve engedélyezett keresztbe spike jel. Szóval, mielőtt elérjük az, hogy mit gondolunk a gluténmentes étel a boltban, meg kell győződjön meg róla, hogy nem tartalmaz még nyomokban glutént. Sőt, nem kell azt feltételezni, hogy a gluténmentes élelmiszer eredendően egészséges. A kész gluténmentes zsemle, kenyér, tortilla, vagy édességet a piacon elérhető statisztikailag több telített, míg egy magasabb glikémiás index. Továbbá, a fent említett termékek fizetünk 2-3-szor több, mint a hagyományos kenyér, vagy liszt. ÁFONYÁS-KÓKUSZOS KÖLES PUDING Összetevők: - 200g főtt hajdina - 250g kókusztej - 1/3 teáskanál fahéj -1/3 teáskanál kardamom -1/2 teáskanál kurkuma - bogyók (szolgálni) Elkészítése: Tedd a főtt hajdina, egy fazékba, felöntjük a tejjel, majd hozzáadjuk a fűszereket. Forraljuk fel. Hatályon kívül keverék. Tálaljuk áfonya. 2. ZSÍR Kövér elengedhetetlen a diéta. Ez biztosítja számunkra, hogy nem csak az esszenciális telítetlen zsírsavak (EFAs), a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K), de emellett részt vesz a hormonok szintézise, valamint javítja az íze az étel. Azonban a mennyiség, a minőség pedig az elfogyasztott zsírok fontos. Tudjuk megkülönböztetni: • Állati zsírok A legtöbb adja meg nekünk a telített zsírsavak (SFAs), amelyek rossz a test (hús), vagy koleszterin (hús, tejtermék). Azonban ez a csoport is tartalmaz zsíros halak, amelyek egy gazdag forrása az omega-3 zsírsavak egy pro-egészségügyi hatása van az egészségre. • Növényi zsírok Ezek közé tartozik az egyszeresen telítetlen zsírsavak, amelyek megtalálhatók olíva olaj, repce olaj, avokádó olaj, valamint a többszörösen telítetlen zsírsavak az n-3 n-6 család, amely tartalmazza lenmag olaj, szőlő-mag olaj, dió, stb. A kockázat az ischaemiás szívbetegség csökken 2-3% - kal, ha 1% - a az energia-bevitel telített zsírsavak (SFAs) bekezdése helyébe a többszörösen telítetlen zsírsavak. Kövér egy termék, amely általában társítani rossz szempontok. A leggyakrabban ismételt mítosz az, hogy mivel kövér fogunk hízni. Ebből származik az a tény, hogy 1g zsír egyenlő 9kcal. De annak ellenére, hogy a zsírok tartozik a magas energia termékek, nem kellene őket egyformán rossz. Zsírok, amelyek megérdemlik a figyelmet: - avokádó - olíva olaj - repce olaj - zsíros halak - dió - magok, valamint szemek Termékek elkerülni, vagy zsíros a hús, a zsír, a feldolgozott élelmiszerek, ömlesztett sajt, valamint pálmaolaj. Ne feledje! Szója olaj, napraforgó olaj, lenmag olaj, kukorica olaj, szőlő-mag olaj, tökmag olaj, szezámmag olaj, ligetszépe olaj, vagy csak alkalmas fogyasztásra szánt nyers, pl. saláták (mert ezek gazdag többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyek oxidise gyorsan, amikor fűtött). Mit használjunk a sütéshez? A legjobb megoldás az lenne, olíva olaj, repce olaj, amely egy magas thermostability pedig, mint írtam fent, többnyire álló egyszeresen telítetlen zsírsavak. Kókusz olaj, amely az utóbbi időben nagyon felkapott lett, bár az is jellemzi, magas thermostability, főleg telített zsírsavak, amelyek negatív hatással van az egészségünkre. Emlékezzünk arra is, hogy a sütés nem a kívánt főzési módszert kell használni néha. 3. FEHÉRJE A következő, hogy zsírokat, szénhidrátokat, ez az utolsó, a makro, a testünkben. Fő funkciója, hogy újjá kopott szövetek. Fő forrásai: Hús A leggyakrabban fogyasztott típusú hús marha, sertés, csirke, pulyka, vagy még ritkábban, borjú, lóhús, birka, kecske hús-vagy bárány. Húst, annak ellenére, hogy egy jó fehérjeforrás, gyakran tartalmaz nagy mennyiségű antibiotikumot. A hús, ami a leginkább hajlamosak emelkedett az antibiotikumok baromfi. Másrészt, mi maradt a vörös hús (marha, borjú, sertés, bárány, birka, ló, hús-vagy kecskehús), ami sokat hallunk a szempontból, hogy rákkeltő hatású termékek. 2015-ben, a Nemzetközi rákkutató Ügynökség minősített vörös hús a csoport 2A ami azt jelenti, hogy valószínűleg rákkeltő. Magas fogyasztás, ezért nagyon negatív hatással van az egészségünkre. Szóval, mit csináljunk? Ez azt jelenti, hogy nem érdemes eszik húst egyáltalán? Kivéve teljesen lesz problémás, sok ember számára, de ha a hús a fő fehérjeforrás a diéta, akkor érdemes figyelembe venni, súlyosan korlátozza az összeg, amit eszik, s helyette a felsorolt egyéb termékek alá. Halak Egyrészt, hal ismert, hogy a fő forrása az omega-3 zsírsavak, de másrészt, gyakran halljuk, hogy nem érdemes eszik halat, mert a szennyezés. Mit kell tenni ebben a helyzetben? Ki kellene hallgatnunk? Kezdjük azzal, hogy a szennyezés. Először félünk a nehéz fémek (kadmium, higany, ólom). Azonban a Tengeri Halászati Intézet közzétett adatok mutatja, hogy mennyi egy adott halat kell enni a mennyiségű szennyező anyagok (különösen higanyt), hogy káros számunkra. Az adatokat az alábbi táblázat mutatja: Hal termék A mennyiségű halat kell enni, hetente haladhatja meg a biztonságos higany szintje Balti-tengeri tőkehal Több mint 2kg Pontyot, Körülbelül 3 kg Füstölt norvég lazac Több mint 2kg Alaszka pollock Át 11kg Pisztráng Több mint 2kg A halak, különösen a zsíros hal, egy nagyon értékes forrása a telítetlen zsírsavak környezetvédelmi DHA. Ezek a savak nem csak jótékony hatással van a szív működésére, hanem működésének javítása a szerv a látást, erősíti a csontokat, ízületek, valamint támogatja az agy működésének. Evés 1-2 adag (85-150g) a zsíros halak hetente csökkenti a halálozás kockázatát a szívbetegség 36% - kal! * Lazac, hering, makréla, szardella, szardínia, többek között tartják zsíros hal. Így láthatja, hogy az előnyeit enni zsíros hal messze felülmúlják annak a lehetőségét, hogy megmérgezte a nehéz fémek, mint a higany. Viszont, ha még mindig aggódik, fertőzés, javasoljuk, hogy adja fel a lazac hasa, amely a legmagasabb higany tartalom, illetve cserélje ki a szivárványos pisztráng, ami sokkal kevesebb, mint a lazac, például. Azonban, ha nem eszik halat, mert például az íze, meg kellene fontolnunk, kiegészítés 250 mg EPA, valamint DHA formájában halolaj vagy mikroalgákra (verzió vegák). Sajnos, a fogyasztás, a dió, vagy lenmag (is gazdag a fent említett savak) önmagában nem lesz olyan hatékony, mint a halfogyasztás termékek. Tejtermékek Gyakran hallom, hogy az emberek a Lyme-betegség elkerülje a laktóz az étrendből. Ez igaz? Kezdjük azzal, hogy mi a laktóz valójában. A laktóz a tej, a cukor, a vegyileg előállított, a formula C12H22O11. Ez a szerkezet azt mutatja, hogy ez egy diszacharid, amelyet aztán áll a galaktóz -, valamint a glükóz. Hol van a tej, cukor fordulhat elő? • Tehén / juh / kecske tej • Ország sajt • Joghurtok • Író • Kefirs • Krém Másrészt, találunk egy elhanyagolható összeg, kemény sajtok, túró, illetve feta sajt. Világszerte majdnem 75% - a lehet a gond emészti meg ezt a diszacharid, amelyet a. Az Ázsiai országokban az arány eléri a majdnem 100% - os, míg Lengyelországban ez olyan magas, mint 40%. Érdekes, hogy laktóz-intolerancia halad a korral – mi van a laktáz (laktóz emésztő enzim) gyermekkorban. Azonban egy nagy része a lakosság is jól megbirkózik a emésztés felnőttkorban. Emellett gyakran az emberek emésztési problémák, nem-jelentés gyomor problémák, egy adag 5-10g (egy pohár tej, egy kis joghurttal, vagy egy kiló feta sajt). A tejtermékek jelenleg elérhető áruházak hagy sok kívánnivalót a minőség tekintetében. Tejtermékek gyakran "támogatott" a sok tartósítószer, sűrítőanyagok, illetve fokozó. Tehát, ha bármilyen emésztési problémák, evés után tejtermékek (gáz, puffadás, fájdalom) megszüntesse termékek gazdag laktóz a diéta. Azonban, ha nem érzi, bármilyen kellemetlen érzés, de nem akarom, hogy add fel, ne válasszon olyan termékeket, amelyek olyan kis feldolgozott, mint lehetséges, a legrövidebb összetétele. Érdekes tény: a teljes hiánya A tej cukor a diéta hosszú ideig vezethet fokozatos megszűnése termelés a laktáz enzim, amely felelős az emésztést. Ez azt jelenti, hogy ha jelenleg nem éreztem semmi kellemetlen elfogyasztása után tejtermékek, miután hosszabb ideig nem eszik, lehet, hogy nem tér vissza a kiindulási állapotot, s úgy érzi, rossz közérzet. Tojás Tojásokat evett mennyisége 4-6 hetente ne hozza hátrányos egészségügyi következményekkel járhat. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy azok a forrás a koleszterin diéta. 1 tojás (kb. 55g) van 200mg a koleszterin. Mi több, tojás hatása étkezés utáni oxidációs a koleszterin, ami azt jelenti, hogy csökkenjen az LDL a "rossz koleszterin" legfeljebb 4 órával az étkezés után. Ezért ne haladja meg a fent említett részét során egy héten. Hüvelyesek Lehet, hogy gyakran találkozik az állítással, hogy a növényi fehérje nem teljes. Ez azonban csak részben igaz. Szinte minden növényi termék tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. Ők csak eltérő arányban. Egy hatás, mint például a fehérje kiegészítő érdemes itt megemlíteni. Ez a kombináció több növényi fehérje források, amelyek különböző aminosavak, így egy komplett termék jön létre. Nem számít, hogy a test vagyunk-e az összes aminosav az egyik, vagy a sok termék. Ezért elegendő, hogy összekapcsolják a hüvelyesek, diófélék a szükséges aminosavak biztosítja. Egy másik állítás felé, a hüvelyesek, a szegényebb felszívódását. Azonban meg kell jegyezni, hogy a különbség a között, hogy a absorbability hús, hüvelyesek, nem is olyan nagy, mint hogy elfedje a maga előnye. Absorbability arányosan 90% - a, illetve 80% - át. Hüvelyesek közé tartozik: lencse, csicseriborsó, bab vagy tofut. Eltekintve attól, hogy egy fehérjeforrás, ők is befolyásolja a bél microbiome. Ez annak köszönhető, hogy a mennyiségű rost, valamint antioxidánsok (gyakran sokkal magasabb, mint a friss zöldség vagy gyümölcs). Miért van szükségünk, hogy áztassa a legtöbb hüvelyesek főzés előtt? Egyszer jött át az információt, hogy a hüvelyesek áztatott, mert mérgező anyag őket, majd áztatással nekik, hogy megszabaduljon tőle. A cél áztatás bab, csicseriborsó, vagy borsó csak, hogy jelentősen csökkenti a főzési idő. Közben áztatás, aktiválja a természetben előforduló enzimek őket, anyagok, mint pl. pektin, valamint egyéb poliszacharidok jelen a cella falai, valamint a felelős a merevség, a szerkezet, a hüvelyes növények elkezdenek bomlani. Mi több, ha vízzel öntik le őket áztatás után pedig szakács őket a friss vizet, nagyrészt elkerülhető a puffadás – egy másik probléma, hogy a hús szerelmeseinek panaszkodnak. Ha időt akarsz spórolni, akkor is vásárolni bab vagy csicseriborsó egy jar. A táplálkozási értéke ezek a termékek nagyon hasonló, de nem jelentősen befolyásolja a diéta. BABOS-DIÓS TÉSZTA Összetevők: • 2 csésze főtt bab • 1 citrom • 4-5 evőkanál csersav paszta • pár evőkanál vizet, majd a főzés a bab • 2 hagyma • marék kesudió, plusz egy kevés a locsolás • 3-4 evőkanál olívaolaj • csipet só • 2 gerezd fokhagyma • pár evőkanál vizet, hogy megkapjuk a kívánt konzisztencia Elkészítése: Kockákra a hagymát, majd süsd meg őket, néhány evőkanál olívaolaj. Áztassuk a babot éjszakára, szakács (vagy használja az üveges változat). Áztassa kesudió, 1 pohár vízbe 4-6 óra. Tedd bab, áztatott kesudió, sült hagyma, citromlé, olívaolaj, víz, hámozott fokhagyma, só turmixgépben, majd a keverék magas sebességet. Ha a massza túl sűrű, adjunk hozzá pár evőkanál vizet. Tedd egy tálkába, majd szolgálni (lehet díszíteni a beillesztés kesudió vagy szezámmag). 4. ALKOHOL Az alkohol méreg miatt ezért ajánlott csökkenteni a fogyasztás minimális. Olyan, mint a cukor, támogatja a gombás fertőzések kialakulását, illetve súlyosbítja a gyulladást. Emellett a terhek, a máj, amely gyakran keményen dolgozik, mindegy, mossa ki elektrolit pedig negatív hatással van az idegrendszerre, de a szív nem. Ha az ember szenved a Lyme-kór gyakran súlyosbíthatja a tüneteket, hogy érezzék jól! Mi a helyzet a száraz vörös bor? Végül is, mindenki valószínűleg hallottam, hogy egészséges, egy pohár ez minden bizonnyal jótékony hatást gyakorol a szervezetre. Köszönhetjük ezt a nyilatkozatot, hogy a rezveratrol antioxidáns jelen bor. Ez pozitív hatással van a testet azáltal, hogy csökkenti a thrombocyta-aggregációt. Azonban a vizsgálatok azt mutatják, hogy a terápiás adag resveratrol nem érhető el az italt, vagy akár élelmiszer. Annak érdekében, hogy jótékony hatással van az egészségre, mi lett volna többet fogyasztanak, mint 500 liter száraz vörösbor. Ezért azt javasolta, hogy teljesen kizárja az alkohol, a Lyme - betegség diéta. 5. A PROBIOTIKUMOK A probiotikumok élő kultúrák baktériumok, élesztő, hogy támogatja az immunrendszert. A probiotikumok javítani a szorító érzés a belek, védi a káros baktériumok, ami különösen fontos, ha az antibiotikus kezelés. Természetesen megtaláljuk őket: • Az uborka meg a savanyú káposzta • Kombucha (úgy is ismert, mint a tea gomba) • Tea • Kefir • Író • Természetes joghurt • Cékla kovász CÉKLA KOVÁSZ GYÖMBÉR, VALAMINT EGY CSIPETNYI SZEGFŰSZEG Összetevők: - 1 kg beetroots - néhány gerezd fokhagyma - 2l víz - 6-8 gerezd - szegfűbors - 2-4 cm friss gyömbér - 2-4 babérlevél - 1 evőkanál só, 1 liter víz Elkészítése: Hámozd meg a fokhagymát, majd vágd kisebb darabokra. Vágott gyömbér a vékony szeletekre. Forraljuk a vizet, keverjük össze a sóval, majd hűtsük le. Mosd meg a beetroots, vékonyan meghámozzuk, majd vágjuk vastagabb szeletekre. Rendezze őket a jar felváltva a fűszereket, fokhagymát. Öntse ki a vizet, így a beetroots alaposan lefedett. Ha úsznak a felszínre, nyomja le őket egy tányérra. Kap az üveget, majd tegyük félre meleg helyen körülbelül 5-10 nap. 6. KOLLAGÉN A kollagén rendkívül fontos a kezelés a Lyme-kór. A kulcs itt az, hogy megértsük, hogy Borellia baktériumok nagy affinitása van a kollagén struktúrák. Mit jelent ez? Ez a baktérium mindig kezdetben cél ezek a struktúrák, mert ők azok, amelyek garantálják nekik enni. Szóval van egy reakció itt: A KOLLAGÉN KÁRT PUSZTÍTÁS EGY ADOTT RÉGIÓ (E. G. VEGYES) FOKOZÓDÓ TÜNETEK Ezért olyan fontos, hogy gondoskodj a megfelelő összeget. Kiegészítők itt javasolt, de ne feledjük, hogy mi is a kollagén a kaját. Természetes forrásai a kollagén: • Zselatin • Zselé (édes, sós) • Állati belsőségek, pl. máj. • Sertés csülök, izom Sajnos termékek gazdag kollagén gyakran ad nekünk sem sok cukrot, vagy emeljék az LDL a "rossz" koleszterin. Ezért nem tanácsos, hogy sokat fogyasztanak belőlük. Egy jó választás, itt lesz húsleves, valamint különféle csont a húsleves. A KOLLAGÉN HÚSLEVES Összetevők: - Bones/állati tetemek – 1-2 kg - Almabor ecet – 2 evőkanál - Víz – 3-4 l - Levest zöldek – 1 rész - Fűszerek (babérlevél, szegfűbors, só, bors) Elkészítése: 1. Mosd meg a csontok, valamint az a hely egy nagy fazék. 2. Adjunk hozzá vizet, ecetet. 3. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt/gáztűzhely, hogy alacsony. Távolítsa el a habot. 4. Főzés után körülbelül 2 óra, hozzáadjuk a hámozott, majd a mosott zöldségek, fűszerek. 5. Forraljuk, amíg csak lehetséges (6-8 óra). A víz "buborék" – nem forró. 6. A törzs a folyadékot a csontokat, majd a zöldségeket. 7. Amikor kihűlt a húslevest kellett volna az összhang a kocsonya. 8. A levest lehet tárolni 5 napig a hűtőben, vagy 3-4 hónapja a hűtőben. 7. HIDRATÁLÁS A test áll a víz körülbelül 60% - a, tehát nem meglepő, hogy víz van benne szinte minden folyamatokat a szervezetben. Lyme-kór erősen terheket a testet a toxinok. Iszik nagy mennyiségű víz automatikusan megtisztítja a test, ezek a mérgek, amely egy természetes méregtelenítés. Kiszáradás, másrészt vezet, a tárolás, a toxikus anyagok, szövetek, sejtek. Mennyi folyadékot iszol naponta? Javasolt, hogy a nőknek kell inni 1, 5 liter, majd a férfiak a 2 liter vizet, de ez nagyon pontatlan. Kell egy 100kg személy italt ugyanazt az összeget, mint kell az 50 kiló ember, hogy hidratálja a testet? Pontosabb értéket, ezért feltételezhetjük, hogy a felnőttek kell fogyasztani 33ml folyadékot, minden kg testsúly. Mit jelent az a szó, hogy "folyadékot" jelenti? 1. Víz, természetesen, a legkívánatosabb forrás hidratálás a test. A legjobb, hogy igyon egy kissé meleg. Felveheti a különböző fajta gyümölcs vagy zöldség, hogy a csésze (víz, uborka, menta, egy tökéletes ital forró nap). 2. Tea – kiváló nyári, valamint a télen. Egy csipetnyi, a narancs, a citrom vagy a szegfűszeg, ez majd felmelegít bármilyen téli estén. 3. Kávé – sok vita róla. Nem sok tanulmányok a koffein hatása, különösen a kávé, a pályán a Lyme-kór, vagy a co-fertőzések. Azonban, mítoszok, kávé, egyre inkább kiderült, annak ellenére, hogy már jó hírének sok éven át. Az alábbiakban néhány alapvető tények a fogyasztása kávé: - Kávét nem dehidrált, legalább, ha felhasznált részei körülbelül 500 mg koffein/nap. Egy pohár sört, 60 mg, akkor a dózis venni, mint dehidrált körülbelül 6 csésze naponta - Nem leach magnézium. Főzött kávét, mintegy 60 mg koffein, 7 mg magnézium (espresso még kétszer annyi). Tanulmányok azt mutatják, hogy elfogyasztása után 400 mg koffein/nap, elveszítjük csak 4 mg magnézium vizelettel. - Tartalmaz antioxidánsok (klorogénsav, illetve a metabolitok), amelyek hozzájárulnak csökkenti a vérnyomást, vagy csökkenti az oxidatív stressz. Tehát feltételezhető, hogy a kávé véd a szívbetegség kockázata pedig csökken a rák (máj -, torok -, bőr -, a prosztata). Tehát én nem látom ellenjavallat kávét iszol, amikor szenved a Lyme-kór, valamint a co-fertőzések. Ne feledje azonban, hogy minden szervezet más, minden betegség más, mindenkinek más küszöb koffein tolerancia. Ezért, ha bármilyen negatív tünetek után iszom – iszom belőle. 4. Gyümölcslevek vagy a legrosszabb választás. Boltban vásárolt gyümölcslevek sok hozzáadott cukrot (5 teáskanál 1 üveg).Ez azért van, mert a szál, valamint a legtöbb vitaminok, ásványi anyagok találhatók, elsősorban a héja.   8. FŰSZEREK Fűszer az étel hozzávalók hozzáadott kis mennyiségben, hogy fokozza az ízét, valamint vizuális. Tisztában vagyunk-e azzal, hogy a fűszereket, gyógynövényeket is értékes gyógyszer tulajdonságait? Itt vannak a TOP 5-fűszer: • Kurkuma A fő összetevő, amely a fűszer, a sárga szín a kurkumin. Ez gyulladáscsökkentő, antioxidáns tulajdonságai is védi a szervezetet, főként a májban, a méreganyagok. Köszönöm, hogy a felmelegedés, a gyomor-valamint koleszterin-csökkentő tulajdonságai, kurkumin is használják, mint étrend-kiegészítő. Rengeteg olyan recept, mint például a "golden tej", hogy használja a tulajdonságok kurkuma, de a kedvenc valamint a leggyorsabb módja, hogy használja ezt a fűszert, hogy add hozzá a húslevest. Ez nem fogja megváltoztatni a csodálatos ízű a leves, de ad egy intenzív, gyönyörű a színe. • Gyömbér A gyömbér lehet használni, azzal a kiegészítéssel, fokhagyma (nagyon népszerű koreai vagy Thai konyha) főzés közben egy vacsora, valamint a tea. Talán a leggyakrabban használt a terhes nők, akik szenvednek a reggeli hányinger, az emberek pedig küzd mozgásszervi betegség. Ginger serkenti a nyáltermelést, valamint gyomornedvek hoz enyhülést a hányinger. Köszönöm, hogy ginerol, valamint a gyulladáscsökkentő tulajdonságai, használják, számos autoimmun betegségek. Ellenjavallatok használatára, a gyömbér tartalmazza gyulladásos bőrbetegségek, valamint a vérzés. Azt is meg kell elkerülje a növény, aszpirin, mivel mindkét anyag véralvadásgátló tulajdonságok. • Fokhagyma A fokhagyma, van lázcsillapító tulajdonságok, de sokkal fontosabb az a Lyme-betegség, ez is egy méregtelenítő hatás. Ez segít eltávolítani a nehéz fémeket, mint például az ólom, illetve kadmium a szervezetből. Mi több, eltávolítja a paraziták, beleértve a baktériumok, élesztők, mint például a Candida albicans, továbbá hozzájárul a bél hasznos baktérium flóra. Ezért, annak ellenére, hogy a jellegzetes, átható szag, érdemes hozzátéve, hogy a vacsora, ivás, szirup formájában citromos, vagy a sütés, hozzátéve, hogy a tészta (pl. bab paszta). • Fahéj Fahéjas van gombaellenes tulajdonságok – gátolja a növekedést, az egysejtűek, valamint gombák teszi az emésztést, könnyebb. Azonban érdemes kiválasztani, a drágább, fahéj, mint a Kínai megfelelője, mert van egy jobb hatása van. • Nigella Bár csak nagy népszerűségnek örvendenek Európában az elmúlt években használták, több ezer évvel ezelőtt az ókori Egyiptomiak. Nigella annyi tulajdonságok, amelyek egy könyvet is lehetne írni róluk. Ez kezelésére használatos megfázás, torokgyulladás, gyulladást, allergiát okozhatnak a bőrön, ezért kérjük, haj. Azonban óvatosnak kell lenni a fogyasztás nigella terhesség alatt – okozhat méhösszehúzódások. Azonban az időszakban a szoptatás, érdemes beleértve a menü megint, mint pozitív hatással a szoptatás. Bár mint látható a fenti gyógynövények segíthetnek harc sok betegség, betegségek, például Lyme-kór, érdemes megjegyezni, hogy nem minden fűszerek vannak pozitív tulajdonságai. Egy tökéletes példa, só. Bár használják a megfelelő arányokat, ez nem befolyásolja a test negatív, hajlamosak vagyunk arra, hogy ezen túl kell lépni. Meg ahhoz, só, szó szerint minden étel, termék, s már nincs, mint az élelmiszer, ami nem sózott. A hab a tortán a nátrium-glutamát vagy más ízfokozók, hogy hozzá, hogy sok termék, illetve nagy mennyiségű só. A só olyan mennyiségben okozhat magas vérnyomás, amely érinti, több mint 30% - a, a felnőtt lakosság Lengyelországban! Ez ahhoz vezet, hogy zavar van a kalcium -, illetve anyagcsere-foszfát, ami oda vezethet, hogy a csontritkulás, valamint fokozott a gyomorrák. Sok ember is társult Himalájai só, amely gyakran tekintik jobb használni, mert a 84 ásványi anyagokat tartalmaz. Azonban tudni kell, hogy tartalmazza (a Barbara Hendel Peter Ferreira), nem csak ezek a "jó" ásványi anyagok, hanem a polónium, valamint a rádium. Semmi gond – csak kis mennyiségben (<0.001 ppm/kg). De egy könnyen látni, hogy ezek a több mint 84 ásványi anyagok vannak, de semmi, csak egy marketing fogás. Továbbá annak érdekében, hogy pótolja a napi szükséglet a kálium a Himalájai só egyedül, mi volna enni, több mint 1 kg ebből! Az ajánlott napi adag só, mindössze 5-6g (egy teáskanál), ami azt jelenti, hogy csak akkor vagyunk képesek, hogy fedezze a kálium követelmény, legfeljebb 0,5% - os. Érdemes fizet még 10-szer több sót, mint egy százalékát kell? Úgyhogy ne feledjék, hogy a só csak a só (NaCl) kellene súlyosan korlátozza.   9. KOKTÉLOK Lyme-kór gyakran elnyomja az étvágyat. Fejfájás, ízületi fájdalom, vagy egy általános gyengeség, a test nem vágynak bármilyen típusú étel. Azonban az élelem szükséges, nem csak a betegség elleni küzdelemben, de egyszerűen élni. Ez köszönhető ételt energiát nyerni, majd az ereje, hogy az ágyból, minden nap. Szóval mi a teendő, ha nincs étvágyam, de azt akarjuk, hogy támogassa a mentelmi diéta. Az ideális megoldás az lenne, koktélok. Tudjuk gazdagítani a menü folyadékkal tele van antioxidánsokkal (száraz, édes változat). Ez a módja annak, hogy "csempészni" alapvető táplálkozási értékek a szervezetbe. Ízesített paradicsom koktél: Összetevők: - 1 paradicsom - 1 szár zeller - 1 gerezd fokhagyma - 1 sárgarépa - csipet só Elkészítése: Nyomja meg a hozzávalókat a gyümölcscentrifuga. Ha az íze túl fűszeres, adjunk hozzá 1 db napon szárított paradicsom. Édes málna koktél Összetevők: - 2 evőkanál füvet árpa - 1 csésze tej (lehet növényi vagy tehéntej) - 1 alma - 1 teáskanál goji bogyó - 1 marék málna Elkészítése: Forraljuk fel a pot árpa a fekete áfonya egy pohár vízben puhára. Adjunk hozzá tejet, az apple vágd apró darabokra, málna, keverék. 10. ÁTTEKINTÉS A LEG -- BB NÉPSZERŰ DIÉTÁK KEZELÉSÉRE LYME-KÓR Candida diéta Egy közös kezelés a Lyme-kór antibiotikum-terápia. Azonban tudnia kell, hogy gyakran az az oka, hogy a fejlesztés, a gombás fertőzések, ami nagyon veszélyes lehet az egészségre, az életet. Ezért olyan fontos (főleg, miközben egy antibiotikum), hogy egyes szabályokat követi a gombás fertőzések megelőzése, beleértve a diéta. A fő elv az, hogy ez a tendencia az, hogy elkerüljük a termékek, hogy a vezető egy növeli a vércukorszintet. Egy ilyen diéta feltétlenül szükséges, hogy elkerüljük a gyümölcs, gyümölcslé, kenyér, tészta, tejtermékek, élesztő minden termékeket lehet egy közepes, a fejlődés, az élesztő. Azonban ez a diéta nagyon szigorú, gyakran hiányos, mert kizárja, hogy egy nagy csoport a termékek gazdag, például, élelmi rost. Termékek, mint például teljes kiőrlésű kenyér, tészta, vagy dara nem zárható ki a menüből. Arról sem szabad megfeledkeznünk arról, természetes joghurtok, dió, nyers zöldségek, finomított olajok, halak, savanyúság, valamint impulzusok. Fűszerek, mint például a kurkuma, oregánó, rozmaring, koriander, valamint fahéj is jól működik itt. Csak akkor, ha candidiasis diagnosztizálják (ha van egy elszaporodását a Candida albicans élesztőgomba törzs, amely fiziológiailag jelentkezik a gyomor-bélrendszer pedig van egy zavar a bél mikroflórájának) kell gondolnunk, alternatív módszerek, mint a diétás kezelés. Ketogén diéta Azt hiszem, ez a leggyakoribb módja táplálkozás ember szenved a Lyme-kór. Elhelyezés a testet állapot ketózis azt jelenti, hogy ahelyett, hogy energiát, a cukorral, a szervezet vesz a zsírok. "Keto diéta" tehát azt jelenti, hogy megszünteti a szénhidrátok mellett a zsírok. Ez azt jelentette, hogy enyhíti a stresszt, a belek, valamint javítja az idegrendszer. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem minden zsír vagy "jó". Kívánatos forrásból származó zsírok hal, diófélék, avokádó, olívaolaj, magok, vagy magokat. Azonban az interneten, valamint a különböző kiadványok, ajánlom ezt a módja az evés, a recept gazdag, telített zsírsavak ("rossz" zsírok) uralma. Ezek közé tartozik a szalonnát, mascarpone sajt, vagy zsírt. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a ketogén diéta lesz, nem tanácsos az emberek, akiknek a mitokondriumok szegényített vannak akadályainak az anyagcsere-folyamatokra, amelyek előfordulnak a szervezetben fertőzött Borrelia spirochaetes. Diéta fenntartása a szervezet normális pH-szint Savasodás, a test. Valószínűleg már találkozott ez a kifejezés több, mint egyszer kiegészítő hirdetések, könyvek vagy vályú más média csatornák. Kezdjük azzal, hogy az a tény, hogy a test különböző pH-érték attól függően, hogy helyet. A lúgos a hasnyál, a semleges, a vér, hogy erősen savas a gyomrom lé. Azonban ezek az értékek általában tömörítve a "pH-testünk", ami konkrétan azt jelenti, hogy a vér pH-ját, valamint annak értéke között 7.35 pedig 7.45. Ha meg akarjuk változtatni ezt az értéket a diéta, képesek vagyunk váltani, ez az index-től 0.01 0,02 egységek. Így láthatja, hogy ez egy elhanyagolható mértékben befolyásolja. Igen, diétával befolyásolhatjuk a pH-t, a vizelet nem kevesebb, mint 1.2 egységek, de a határ a pH szintje a tartomány 4.6-7.9 ami azt jelenti, hogy egy ilyen nagy eltérés a diéta nem lesz a legfontosabb tényező. Egy gazdag étrend lúgosító-alkotó termékek hoz nekünk, számos előnye van, keresztül egy nagyobb mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt. Azonban megéri, kivéve a diéta sav-képző termékek, mint például a hal, vagy dió, amelyek forrásai értékes omega-3 zsírsavak? 11. KÖVETKEZTETÉSEK Az interneten számos publikáció meg fogja találni a sok tanácsot, hogyan kell támogatni a kezelés a Lyme-kór a diéta. Olyan sok, egymásnak ellentmondó információ, hogy a megközelítés minden ok. Lyme-kór olyan betegség, amely hónapokig, sőt néha évekig kell gyógyítani. Ezért a diéta nem lehet kínozni vagy büntetés számodra. Mi több, ne feledje, hogy minden szervezet más, minden Borrelia baktérium másként viselkednek, attól függően, hogy a test ad a különböző tünetek. Ezért a menüben külön-külön kell választani. Csak igazítva a betegség, majd a beállítások hozza a maximális eredményt. Néhány általános tanácsot, hogyan kell segíteni a tested harcot a baktériumok nem őrült meg: • Alap a táplálkozás kiváló minőségű élelmiszer. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, jó minőségű zsírok, természetes probiotikumok, teljes kiőrlésű szénhidrátok be a húsleves a diéta, kizárják cukor vagy alkohol. • Igyál sok vizet. • Megszünteti termékek káros. Ha nem érzi jól magát, álmos, vagy dagadt, korlátozni kell a bevitelt. Megtanulják, hogy hallgass a testedre. • Hiszem, hogy az a diéta, mint a választás, nem büntetés. A diéta úgy dönt, célja, hogy segítsen a betegség elleni küzdelemben, hanem, hogy megtanítsa a megfelelő, egészséges táplálkozás, amelyeket nem lehet kezelni, mint egy "tól-ig". • Hiszem, hogy pozitív. Az elme egy nagyon hatékony eszköz, amely csodákra képes. 12. HIVATKOZÁSOK: Agnieszka Godek: "a Modern kezelési módszerek a Lyme-kór a co-fertőzés (antibiotikumok, táplálkozás)" Bordoni, Alessandra, et al: "Tejtermékek, valamint gyulladás: a felülvizsgálatot a klinikai bizonyítékok." Carson, Jo Ann S. et al: "Étrendi koleszterin, valamint a szív-érrendszeri kockázat: egy tudományos tanácsadó, az American Heart Association." Ciborowska H., Rudnicka A., "Táplálkozástudomány táplálkozás, az egészséges, illetve beteg ember", Diez-Sampedro, Ana, et al. "A gluténmentes diéta, nem megfelelő választás nélkül orvosi diagnózis." Elli, et al: "Diagnózis a glutén kapcsolatos betegségek: lisztérzékenység, búza allergia, mind a nem-celiac glutén érzékenység." Tomasz Lesiów: "A hatása fogyasztása túlzott mennyiségű egyszerű cukrok, valamint a feldolgozott élelmiszerek fejlesztése szisztémás gombás fertőzések, illetve a válaszadók tudás a témában" Fielding, Christopher J., et al: "Hatások az étrendi koleszterin illetve a zsír telítettség, a plazma lipoproteinek egy etnikailag sokszínű népesség egészséges, fiatal férfi." https://www.nik.gov.pl/aktualnosci/nik-o-stosowaniu-antybiotykow-w-nbsp-hodowli-zwierzat-w-nbsp-woj-lubuskim.html?fbclid=IwAR3VgYOR8yjjb0POUnjAVPVFhdmgenwZbMR4aws1F1SQmHTCw3g2TaUVSb4 Huang, Jiaqi, et al: "Egyesület között a növényi, mind az állati fehérje bevitelt, összességében pedig ok-specifikus halandóság." Jones, Amy L: "A gluténmentes diéta: Hóbort, vagy szükségszerűség?" K. Nieber: "Egészségügyi hatások a kávé". Kynast-viharos szél, Massey: "Hatását a koffein a cirkadián kiválasztás a vizelet kalcium-magnézium". Leonardi, Michela, et al: "az evolúció A laktáz perzisztencia Európában. Összefoglaló régészeti genetikai bizonyíték." Mozaffarian, Dariush, Eric B. Rimm: "Hal bevitel, szennyező anyagok, valamint az emberi egészség: a kockázatok értékelése, valamint a haszon." Rafał Nazarewicz: "Következményeit magas zsírtartalmú ketogén diéta" Reese-t, et al. : "Nem-celiac glutén/búza érzékenység (NCGS)-jelenleg nem definiált zavar nélkül érvényesített diagnosztikai kritériumok, valamint az ismeretlen előfordulási." Sabine Weiskirchen, Ralf Weiskirchen: "Resveratrol: Mennyi Bort kell Inni, hogy Egészséges Maradj?" https://mir.gdynia.pl/ocena-narazenia-konsumentow-ryb-na-szkodliwe-dzialanie-zanieczyszczen/ Sophie C. Gyilkos, Andrew K. Blannin , Asker E. Jeukendrup: "Nincs Bizonyíték a Kiszáradás a Mérsékelt Napi Kávé Bevitel: Egy Ellensúlyos Cross-Over Tanulmány a Szabadon Élő Népesség". Stephen Harrod Buhner: "A természetes kezelés, a Lyme-kór, valamint a co-fertőzések – chlamydiosis pedig foltos láz rickettsioses Második kiadás, átdolgozott, bővített, korszerűsített." Willett, Walter C., David S. Ludwig: "Tej, egészség."
Product added to wishlist
Product added to compare.