Choose a searcher

Mycoplasma

A mikoplazma természetes kezelése – Gyógynövények a mikoplazma ellen

Gyógynövények mycoplasma ellen

 

A Mycoplasma pneumoniae egy másik baktérium, amely a Lyme társfertőzések csoportjába tartozik. A mycoplasma olyan baktérium, amelynek nincs sejtfala. Legkülső része a citoplazmatikus membrán. A mycoplasma a sejtfal hiánya miatt sokkal nagyobb rugalmasságot mutat, ezért különféle formákat tud felvenni. A sejtfal hiánya is olyan jellemző, amely megkülönbözteti a többi kullancs által terjesztett társfertőzéstől.

A mycoplasma főként a légzőszervi és az urogenitális rendszer fertőzéseit okozza. Mindazonáltal egyre inkább úgy gondolják, hogy szisztémás fertőzéseket okozhat, minden szervet érintve, és számos krónikus betegséget, köztük a rheumatoid arthritist is okozhat. A betegség nagyon sokféle lehet: a tünetmentestől a helyi tüneteken (pl. légúti fertőzések) keresztül a szisztémás fertőzésekig. Más fertőzés (pl. Borrelia spirocheta vagy Chlamydia) miatt legyengült szervezetben a mycoplasma fertőzés nagyon súlyos tüneteket okozhat. A mycoplasma többek között az idegrendszert, az izmokat (beleértve a szívet is) és az ízületeket támadhatja meg. Az ezzel a kórokozóval való fertőzés tünetei nagyon hasonlóak a Lyme-kór tüneteihez.

A disszeminált fertőzés a következő módokon nyilvánulhat meg: pihenés után nem múló fáradtság, terhelési intolerancia, idegrendszeri zavarok, mentális problémák, kognitív problémák, álmatlanság, depresszió, fejfájás, izom- és ízületi fájdalmak, ízületi duzzanat, nyirokcsomó-fájdalom , légzési problémák, izzadás, hányinger, hasi fájdalom, láz, krónikus kötőhártya-gyulladás, bőrelváltozások (kiütések, bőrpír), szívizom-, szívburok-, máj-, hasnyálmirigy-gyulladás és egyéb tünetek.

 

A mycoplasma természetes kezelése

 

Számos gyógynövényt használnak a mycoplasma természetes kezelésében. A fertőzés kezelésének egyik leghatékonyabb természetes módszere Stephen Buhner Mycoplasma protokollja „Healing Lyme Disease Coinfections: Complementary and holistic Treatments for Bartonella and Mycoplasma” című könyvéből.

Más protokollokhoz hasonlóan Buhner is nagy hangsúlyt fektet a Mycoplasma átfogó befolyásolására, amely lefedi a teljes komplex fertőző mechanizmust. A Mycoplasma gyógynövényekkel történő természetes kezelése mind az antibakteriális, mind az immunszabályozáson alapul, megzavarja a citokin kaszkádot, védi a baktériumok által megtámadott sejteket és szerveket, valamint pótolja a fertőzés során „elhasznált” tápanyagokat.

Buhner a Mycoplasma gyógynövények átfogó készletét választja ki, amely hatással van a fenti szempontok mindegyikére. A Mycoplasma természetes kezelésére írt protokolljában a következő gyógynövények terápiába történő beiktatását javasolja: Cordyceps sinensis, kínai koponya (latinul Scutellaria baicalensis), Isatis, Houttuynia cordata, Sida acuta, Schisandra, szibériai ginzeng, Olive rosae. A gyógynövényterápiát N-acetil-ciszteinnel (NAC) és E-vitaminnal is ki kell egészíteni.

A fenti gyógynövények közül három: Schisandra, szibériai ginzeng, Rhodiola rosae gyógynövénykeverékként ajánlott. Az ERS Herbal Mix egy kész termék, amely e három gyógynövény macerátumát tartalmazza.

A Mycoplasma fertőzés során felmerülő nagy probléma az, hogy a fertőzés során a baktériumok nagyon nagy mennyiségű tápanyagot fogyasztanak el. A tápanyag-pótlás elengedhetetlen a Mycoplasma fertőzéssel járó tünetek elleni küzdelemben. A tápanyaghiányt diétával vagy kiegészítő pótlással kiegyenlítheti. A Mycoplasma elleni küzdelemhez szükséges tápanyagok a következők: B-vitaminok, kolin, cink, réz, szelén, aminosavak (L-triptofán, L-treonin, L-szerin, L-arginin) és esszenciális zsírsavak.

A Mycoplasma gyógynövényekkel végzett természetes kezelés átfogóan befolyásolja a fertőzés számos mechanizmusát. Ha gyógynövényeket szeretne használni a Mycoplasma kezelésére, ne felejtse el elolvasni a Buhner által javasolt teljes protokollt, valamint az ellenjavallatokat.

  Termékszűrő
Kategóriák
Termék típusa
Product added to wishlist
Product added to compare.