Choose a searcher

Chlamydia

Chlamydia természetes kezelése – Chlamydia gyógynövényei

Gyógynövények Chlamydia ellen

 

A Chlamydia pneumoniae Gram-negatív baktérium, de sejtfala sokkal merevebb, mint általában a Gram-negatív baktériumokban található.

A chlamydia a kullancsok által terjesztett társfertőzések egyike.

A Chlamydia pneumoniae gyakran érinti a légzőrendszert, tüdőgyulladást (gyakran atípusos tüdőgyulladásnak neveznek), hörghurutot, gégegyulladást, pharyngitist, rhinitist, arcüreggyulladást okoz, és asztmás tüneteket okoz.

A Chlamydia pneumoniae nagyon fontos a Lyme-kór differenciáldiagnózisában, mivel idegrendszeri rendellenességeket, szívizomgyulladást és reaktív ízületi gyulladást okozhat. A Chlamydia pneumoniae fertőzés nagyon hosszú ideig tartó extrapulmonáris tünetei lappangóak lehetnek, és gyakran nehezen felismerhetők.

A Chlamydia pneumoniae által kiváltott reaktív ízületi gyulladást gyakran nehéz megkülönböztetni a Lyme-féle ízületi gyulladástól. A Chlamydia pneumoniae fertőzés során a Guillain-Bare szindrómára is figyelmet kell fordítani. A Guillain-Barré-szindróma egy autoimmun betegség, amely akut többgyökerű demyelinisatiós gyulladást okoz, amelyben az immunrendszer megtámadja a perifériás idegrendszer egyes részeit, izomgyengeséget és bizsergő érzést okozva a test különböző részein.

Ezenkívül a Chlamydia pneumoniae egyéb tüneteket is okozhat, mint például: krónikus fáradtság, égő érzés a test különböző részein, bénulás, agyvérzés, vérnyomásproblémák, fejfájás, demencia, mentális köd, mentális zavarok, herék fájdalom.

 

A Chlamydia természetes kezelése

 

Sok gyógynövény nagyon hatékony a Chlamydia elleni küzdelemben. A Chlamydia gyógynövényekkel történő kezelésének egyik leghatékonyabb természetes módszere a chlamydia elleni Buhner-protokoll Stephen Harrod Buhner "A Lyme borreliosis és a chlamydia és a foltos láz rickettsiosis természetes gyógyulása" című könyvéből.

A Chlamydia pneumoniae elleni fő antibakteriális gyógynövények a berberint tartalmazó növények. Ilyen növények többek között a borbolya vagy a kanadai aranypehely (Goldenseal, latin Hydrastis canadensis). A kínai koponyasapka (latin Scutellaria baicalensis) antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik a Chlamydia ellen. Buhner az A-vitamin használatát is javasolja. A retinol (az A-vitamin metabolitja) gátolja a Chlamydia azon képességét, hogy megfertőzze az endotéliumot és a hámsejteket.

A chlamydia a kullancsok által terjesztett fertőzések csoportjába tartozó többi intracelluláris kórokozóhoz hasonlóan citokin-kaszkádot indukál. A citokinek olyan információs molekulák, amelyek elősegítik a baktériumok fertőző folyamatát és a tápanyagok kivonását a gazdasejtekből. Ezért a citokin kaszkádot gátolni kell, hogy megzavarjuk a Chlamydia fertőző folyamatát.

A Salvia miltiorrhiza és a kínai koponyafej (latinul Scutellaria baicalensis) a legfontosabb gyógynövények, amelyek gátolják a Buhner által a Chlamydiosis kezelésének természetes protokolljában javasolt citokin-kaszkádot.

A chlamydia a gazdaszervezet immunrendszerének válaszait és funkcióit is felfogja. A chlamydia tehát radikálisan újjá tudja építeni az emberi immunrendszert oly módon, hogy az előnyére állítsa azt. A rosszul működő immunrendszer nem veszi észre a baktériumok fenyegetését, és nem veszi fel a harcot a fertőzésekkel. Az immunrendszer működésében fellépő rendellenességek gyakran autoimmun betegségekhez vezetnek. A deregulált immunrendszer nemcsak a fertőzés lefolyása alatt, hanem a kezelés befejezése után is probléma, aminek további következményei lesznek. A gyógynövények nagyon hatékonyan modulálják az immunrendszer működését és helyreállítják az immunrendszer megfelelő működését.

Buhner javaslata ebben az esetben három gyógynövény: Ashwagandha (indiai ginzeng, latin Withania somnifera), édesgyökér és Cordyceps sinensis. Buhner ajánlása szerint ez a három gyógynövény gyógynövénykeverék formájában ajánlott. Az ACL Herbal Mix termék Ashwagandha (indiai ginzeng, latin Withania somnifera), Cordyceps és édesgyökér kész macerátumát tartalmazza.

A baktérium által megtámadott sejtek és szervek védelme a kezelés másik szerves része a Buhner-protokollokban. A baktériumok óriási, pusztító hatással vannak a szervekre. A szervek és sejtek védelme mindig minden terápia szerves részét kell, hogy képezze. A Salvia miltiorrhiza, a Cordyceps sinensis és a Bidens pilosa kulcsszerepet játszik itt, mint a Chlamydia gyógynövényekkel történő természetes kezelésének elengedhetetlen része.

A Chlamydia természetes kezelése számos fertőzési mechanizmust átfogóan érint. Ha a Chlamydia elleni gyógynövényeket szeretné használni, ne felejtse el elolvasni a Buhner által javasolt teljes protokollt, valamint az ellenjavallatokat.

  Termékszűrő
Kategóriák
Termék típusa
Product added to wishlist
Product added to compare.