A glutation-kiegészítés előnyei

A glutation-kiegészítés előnyei

- Kategóriák: Cikkek

A glutation az úgynevezett "antioxidánsok atyja". Azért nevezték így, mert semlegesíti a szabad gyököket és támogatja a DNS-javítást. Nagyon erős antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, ami eltávolítja szervezetünkből a méreganyagokat és a szabad gyököket. Sőt, segíti az immunrendszert az immunrendszerünk támogatásában. És ez csak néhány a glutation nagyon fontos funkciói közül a Lyme-kór elleni küzdelemben.

A glutation három aminosavból áll: glutaminsavból, glicinből és ciszteinből (NAC).

Glutamin: egy aminosav, amely a fehérjéknek minősülő vegyületek része. Fő tevékenysége a bélnyálkahártya regenerációja, amely támogatja a belek működését. Felelős az immunsejtek szaporodásáért is, ami segít a különféle fertőzések és vírusok elleni küzdelemben. Az immunitás erősítésekor az is fontos, hogy a szervezet baktériumokkal való „harcában” nagyobb mennyiségű glutamin kerüljön felhasználásra, ezért krónikus betegség esetén ezt érdemes pótolni. Hatása különösen a Lyme-kór és társfertőzései esetén véd a baktériumok mozgásától, ami közvetlen hatással van a gyulladásra.

Glicin: az endogén aminosavak közé tartozik, vagyis azokhoz, amelyeket a szervezet saját maga képes szintetizálni. A Lyme-kór és kísérőfertőzései esetén azonban a szervezet nem tud elegendő mennyiségben szintetizálni ebből az aminosavból, ezért pótlása, illetve táplálékkal való fokozott ellátása javasolt (ebben az aminosavban gazdag élelmiszerek: hajdina, tökmag, hal, vöröslencse, búzakorpa, málna). Rendkívül fontos, mert a glicin részt vesz a máj támogatási folyamatában. Csökkenti a gyulladást szervezetünkben és javítja az alvás minőségét. A glicinhiány hozzájárulhat a depresszió vagy a koncentrációs problémák kialakulásához.

Cisztein (NAC): szintén az esszenciális aminosavak közé tartozik, azonban érdemes tudni, hogy az optimális mennyiség biztosítása érdekében étlapunk legyen gazdag olyan termékekben, mint: napraforgómag, szójabab, dió vagy hüvelyes magvak ( lencse, csicseriborsó, bab). A NAC jelentősen növeli a szervezet ellenálló képességét és minimalizálja a bakteriális, gombás vagy vírusos fertőzések kockázatát. És ami a legfontosabb, lehetővé teszi, hogy növelje a glutation termelését a szervezetben.

Glutation szint vizsgálat:

Amikor a tesztelés mellett döntünk, érdemes ellenőrizni a redukált és az összes glutation szintjét. Ha az előbbi és az utóbbi aránya meghaladja a küszöbértéket (> 0,8), érdemes megfontolni a kiegészítést.

Milyen kiegészítőt érdemes használni?
Amikor a pótlás mellett döntünk, fontos a megfelelő forma kiválasztása. A glutation általános biológiai hozzáférhetősége és felszívódása alacsony, ezért annak érdekében, hogy előnyös legyen, csökkentett (vagy aktív) formában kell bevenni. Glutation-pótláskor ügyelni kell az E-vitamin, a C-vitamin és a szelén megfelelő ellátására is az étrendből.

Mind a NAC-t, mind a Glutation-t csökkentett formában beszerezheti az Aliness-től

- NAC N-acetil-L-cisztein, 500 mg, 100 kupak

- L-glutation csökkentett 500 mg, 100 kapsz.

A Lyme-kórhoz kapcsolódó glutation egészségügyi előnyei?

1. Támogatja az immunrendszert
A fertőzés hatására fokozódik az oxidatív stressz és a gyulladás, ami glutation hiányhoz vezet. Ha hiányzik, az immunsejtek elveszítik a betegség elleni küzdelem képességét. A glutation természetes szintjének helyreállítása csökkenti a tünetek súlyosságát.

2. Hatással van a mentális egészségre
A depresszióban szenvedőknek alacsonyabb a glutation szintje.

3. Csökkenti a gyulladást
Képes gátolni a citokinek termelését.

4. Csökkenti az antioxidáns stresszt
Csökkenti a reaktív oxigénfajták számát, és így támogatja az egyéb antioxidánsokat, például az E-vitamint.

5. Támogatja a beleket
A glutation támogatja a glutation-peroxidáz működését, amely kulcsfontosságú enzim, amely részt vesz a szabad gyökök eltávolításában.

6. Fenntartja az egészséges májat
Csökkenti a májsejtek károsodását, ami megelőzheti a májproblémákat.

A glutation ezért nélkülözhetetlen a szervezet támogatásában a Borrelia spirochetes elleni küzdelemben, ami nagyszerűen kiegészíti a Buhner protokollt.

Product added to wishlist
Product added to compare.