A Lyme-kór megelőzése

A Lyme-kór megelőzése

- Kategóriák: Cikkek

Európa a világ azon része, ahol a kullancsok endemikusak. Ez azt jelenti, hogy a kullancsok a teljes felületén előfordulhatnak. Számos módszer létezik azonban a kullancscsípés valószínűségének csökkentésére és számos kullancs által terjesztett betegség megelőzésére, beleértve a lyme-kórt vagy annak társfertőzéseit.

Mit tehetünk?

Először is el kell kerülnünk azokat a helyeket, ahol a kullancsok különösen jelen vannak-magas füvek és cserjék. A buja növényzettel rendelkező területen nagyobb valószínűséggel harapnak meg pókok.

Ha azonban úgy döntünk, hogy ilyen helyekre megyünk, a ruháink fontosak. A testet úgy kell árnyékolni, hogy csökkentse a védtelen bőr területét. Hosszú ujjú blúzok, magas csizmák, fejfedők és hosszú nadrág javasolt. Ezenkívül sima, világos ruhát kell viselnie, hogy könnyen felismerje a kullancsot.

Séta után ne felejtsd el megnézni a testedet. Különös figyelmet kell fordítani az ágyékra, a köldökre, a test szőrös részeire, a fülek mögötti helyekre vagy a végtagok hajlítására. Ezek a kullancsok "kedvenc" helyei. Ne feledje, hogy a kullancs lárva nagyon kicsi (legfeljebb 1 mm), és gyakran az a tény, hogy nem vettük észre a kullancsot, nem jelenti azt, hogy nincs ott.

A gyógyszertárban is vásárolhat egy eszközt a kullancs eltávolítására. Ez az úgynevezett lasszó, amely lehetővé teszi, hogy könnyen és biztonságosan eltávolítsa a parazitát a testből.

Számos hatékony kullancsriasztó áll rendelkezésre. Ezek elsősorban vegyi anyagokon alapulnak. Az alábbiakban a kémiai perparátok alternatívája. Ne feledje, hogy a természetes készítmények gyakoribb alkalmazást igényelnek.

Természetes készítmények:

Vannak olyan természetes készítmények is, amelyek taszítják a kullancsokat, szúnyogokat, bolhákat vagy atkákat. A legnépszerűbb illóolajok: eukaliptusz, kakukkfű, zsálya, borsmenta, szegfűszeg, citromfű, pacsuli, citronella és mások. Elég 5 csepp illóolajat összekeverni például pumkin magolajjal és permetezni a testet. Ne feledje, hogy verejtékünk a kullancsok csalija, ezért a fizikai aktivitás után újra be kell permeteznünk magunkat a természetes készítményekkel.

Az egyes olajok itt találhatók

Kész olaj alapú spray itt található

Egy másik természetes módszer lehet a rozmaring és a kakukkfű infúziója. A gyógynövényeket kis mennyiségű vízben fel kell forralni, majd hűtsük le és adjunk hozzá citromlevet. Az elkészített készítményt a testre kell permetezni.

A macskagyökér egy másik kullancsriasztó növény. A macskagyökér infúziója ruhák és test, de állatok permetezésére is használható. Hasonló módon használhatja a cistus infúziót.

Az otthoni infúziók használata hatékony, de meglehetősen rövid életű hatást fejt ki. A kullancsriasztó hatás fenntartása érdekében gyakran kell a testét és a ruházatát.

Az utolsó természetes módszer, amelyet bevezetünk, olyan eszközök, amelyek speciális ultrahangos impulzusokat bocsátanak ki körülbelül 40 kHz frekvenciával. Teljesen ártalmatlanok az emberekre és a háziállatokra, de blokkolják a kullancsok fő érzékszervét. A bolhák ellen is hatékonyak.

TICKLESS emberi, kullancsriasztó itt található

A Lyme-kór egy nagyon súlyos kullancs által terjesztett betegség, amely az emberi test minden szövetét és szervét megtámadhatja. Ezért tünetei az ízületi problémáktól, a test általános gyengeségétől, de a neurológiai változásoktól is terjedhetnek. Bár a harapások kockázata egész évben fennáll, a tavasz a kullancsaktivitás legnagyobb ideje. Ne feledjük tehát, hogy sok múlik rajtunk, és bizonyos mértékig megakadályozhatjuk a Lyme-kór fertőzését.

Május-Lyme-Kór Tudatosság Hónapja

Product added to wishlist
Product added to compare.