Borbolya

Borbolya

- Kategóriák: Cikkek

A berberin egy kémiai vegyület, amely egy borbolya nevű növényből származik. Ez az anyag egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában és szerte a világon, beleértve a Lyme-kórban és a társfertőzésben szenvedőket is. Ez azért van, mert a borbolya széles spektrumú aktivitással rendelkezik. A 2-es típusú cukorbetegség és az inzulinrezisztencia kezelésére alkalmazzák. Jótékony hatással lehet a jólétre, csökkenti a koleszterinszintet és csökkenti a Lyme - kór gyomor-bélrendszeri tüneteit.

A borbolya tulajdonságai:

A borbolyát gyulladáscsökkentő, antioxidáns, hipoglikémiás, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságai miatt értékelik. Ugyanakkor meg kell különböztetni a borbolya számos különlegességét is:

- növeli az SCFA termelését a belekben. Ez megvédi a nyálkahártyát a Borrelia baktériumok által okozott károktól, enyhíti a gyulladást

- csökkenti az inzulinrezisztenciát azáltal, hogy kölcsönhatásba lép a bél mikrobiotájával

- növeli a hasznos mikroorganizmusok számát

- erős gombaellenes hatást fejt ki a Candida nemzetség gombáival szemben

- jótékony hatással van a bélgátra, és a krónikus gyulladás csökkenéséhez vezet

- antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, beleértve a Chlamydia pneumoniae baktériumot is. A borbolya a Buhner chlamydia-protokolljának fő gyógynövénye.

Szinergikusan működik, azaz növeli bizonyos gombaölő szerek, például a kaprilsav hatékonyságát

- elősegíti a paraziták eltávolítását a testből, főleg a Giardia Lamblia esetében

A felhasználás módja:

A borbolya többféle formában található:

1. Alkohol tinktúra

Az alkohol alapú növényi tinktúrát úgy állítják elő, hogy egy friss növényt teljes szilárdságú alkoholban vagy egy szárított növényt alkohol és víz keverékében macerálnak. Az alkohol kiváló táptalaj a gyógynövények kivonásához, az alkohol alapú tinktúrák pedig a gyógynövények legnépszerűbb felhasználási formái a professzionális gyógynövények számára. A gyógynövények alkohollal történő kivonatolása gyorsabbá teszi a gyógynövény hatóanyagait a véráramba, így a tinktúra a gyógynövény bevitelének gyors hatású formája.

Ajánlott bevitel: 1 ml x 3-6 naponta, koncentráció 1:2

2. Alkoholmentes kivonat

Az alkoholmentes kivonatot elsősorban glicerin alapján állítják elő. A glicerin az alkoholos tinktúrák népszerű alternatívájává vált, és ideális gyermekek és olyan emberek számára, akik nem szeretik vagy nem tudnak alkoholt fogyasztani. A glicerin azonban nem olyan hatékony a kivonásban, mint a víz vagy az alkohol. A glicerin az alkohol extrakciós értékének csak körülbelül 60% - át teszi ki. Így a Berberis-glicerát 40% - kal gyengébb lesz, mint az alkoholos tinktúra.

Ajánlott bevitel: 1 ml x 3-6 naponta, koncentráció 1:1

3. Kapszulázott gyógynövény

A kapszulák nagyon népszerű módja a gyógynövények szedésének, mert könnyű és kényelmes adagolási forma. A kapszulák egyik fő előnye, hogy nem érezzük a gyógynövények ízét. Ezenkívül, ha a gyógynövényt kapszulába zárt őrölt gyógynövények formájában veszi, az összes növényi anyagot növényi rostokkal együtt veszi. Ne feledje azonban, hogy a kapszulába zárt őrölt borbolya mellett a kapszulahéjat is lenyeli. A kapszulahéj nem járul hozzá a terápiához, ezért a szervezetnek meg kell emésztenie.

Ajánlott bevitel: vegyen be 1 kapszulát naponta 2-3 alkalommal étkezés közben.

4. Őrölt gyógynövény

A földi borbolya kapszulázható vagy elkészíthető tinktúrákból.

Tinktúrák készítése otthon:a leghatékonyabb koncentráció 1: 5 70% alkoholra. Vagyis 1 rész növény 5 rész alkoholra. 100 g berberint öntsünk 500 ml 70% - os alkoholt (elkészítéséhez 365 ml szeszes italt kell hígítani 135 ml vízzel). Hagyja 2 hétig sötét tartályban, fényhez való hozzáférés nélkül, hagyhatja szokásos üvegben, üvegben vagy edényben is, de zárt szekrényben tarthatja, hogy ne férjen hozzá a fényhez. Minden nap rázza fel a keverést. 2 hét elteltével szűrjük le a növényeket a kapott alkoholkivonattól-tölcséren vagy gézen keresztül. Tárolja sötét üvegben vagy alumíniumfóliába csomagolt szokásos palackban, majd szekrényben tárolja.

Ajánlott bevitel: 6 teáskanál tinktúra naponta 3-6 alkalommal

5. Vágott gyógynövény

A vágott gyógynövény a berber szárított formájakisebb darabokra vágva. A vágott gyógynövényből húsleveseket vagy tinktúrákat készíthet.

Főzet: forraljuk 2/3 csésze vizet, majd adjunk hozzá 1 vagy 2 teáskanál borbolya kéreg. Szakács körülbelül 15 percig., törzs. Javasoljuk, hogy naponta 2-3 csészét inni.

Ellenjavallatok:

A borbolyát a nők nem használhatják terhesség és szoptatás alatt.

Mellékhatások:

A Borbolyában található berberin növelheti a bilirubin szintjét a vérben , csökkentheti a vér nátriumszintjét, vagy enyhe fotofóbiát okozhat.

Product added to wishlist
Product added to compare.