Jarish-Herxheimer reakció

Jarish-Herxheimer reakció

- Kategóriák: Cikkek

A Herxheimer-reakció, azaz a Herx-reakció a Lyme-kór tüneteinek átmeneti súlyosbodása, amely a baktériumok tömeges elpusztulásakor jelentkezik a betegség előrehaladásával vagy kezelésével. E reakció során citokinek képződnek, amelyek gyulladásos tüneteket váltanak ki, beleértve a lázat, az ízületi és izomfájdalmat, a fejfájást, a kognitív károsodást vagy a jólét általános hanyatlását.

A Herx reakció gyakran azt jelenti, hogy az általunk alkalmazott terápia, legyen az gyógynövény- vagy antibiotikum-terápia, hatékony. Ennek elmaradása azonban nem jelenti azt, hogy a kezelés hatástalan. Herxheimer-reakció nem fordul elő minden Lyme-kórban szenvedő betegnél. Becslések szerint csak a kezelt emberek 15%-a tapasztalja a tüneteit, amelyek gyakran enyhék.

Ha azonban Herxa-reakciókban szenved, használhatja a következő listát a természetes Herxy-eltávolító módszerekről. Ne feledje, hogy ne használja ezeket a termékeket egyszerre. Próbálja ki, melyik megoldás a legjobb az Ön számára.

A Herx reakcióhoz és annak megelőzéséhez ajánlott természetes termékek:

A Nutramedix Burbur egy Desmodium molliculum levelekből készült kivonat. A gyógynövényt hagyományosan a szervezet tisztítására használják. Nagyon hatékonyan támogatja a máj, a vese, a nyirokrendszer és a sejtmátrix méregtelenítését. Megvédi a májat a külső méreganyagoktól, például bizonyos vegyi anyagoktól és mérgező penészgombáktól. Csillapítja a Herx reakciót, vagyis a kórokozók eltűnésének nemkívánatos hatásait.

A Nutramedix Burbur-Pinella két kivonat kombinációja: Burbur - a Desmodium molliculumból és Pinella a Pimpinella anisumból. A Burbur-Pinella támogatja az agy és a központi idegrendszer méregtelenítését, megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól és biotoxinoktól, méregteleníti a májat, a vesét, a nyirokrendszert és a sejtközi tereket, tisztítja a vért. Eltávolítja a méreganyagokat az agyból, a gerincből és a perifériás idegrendszerből. A Burbur-Pinella hatékonyan csökkenti a Herx reakciót is.

A zeolit ​​vulkáni eredetű természetes ásvány, a Herx reakció egyik leghatékonyabb terméke. Fő összetevője a klinoptilolit. A zeolit ​​értékes összetevőket juttat a szervezetbe, miközben számos káros anyagot megköt, például ólmot, kadmiumot, arzént, krómot, nikkel- és ammóniumionokat. Fontos, hogy nagy tisztaságú, belső használatra szánt zeolitot használjunk. Javasoljuk, hogy vásároljon minősített terméket.

A bentonit olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy magához vonzza és felszívja a méreganyagokat és nehézfémeket anélkül, hogy bármilyen kémiai reakcióba lépne a szervezetben. A bentonit "elektromos töltést" hoz létre, ha hidratálódik. Vízzel való érintkezés után negatív elektromos töltést vesz fel. A toxinok, baktériumok, vírusok, paraziták és egyéb szennyező anyagok pozitív töltésűek. Amikor az agyag bejut a szervezetbe, a méreganyagok vonzzák. Ami rendkívül fontos, a bentonit nem szívódik fel a szervezetben, így teljesen biztonságos. Áthalad az emésztőrendszeren, felszívja a méreganyagokat és a nehézfémeket. Ugyanakkor az agyagban lévő ásványi anyagok, mint a kalcium, magnézium, szilícium, alumínium és kálium felszabadulnak, és elérhetővé teszik a szervezet anyagcsere-folyamatait. Végül természetesen kilökődik. Ne felejtsen el jó minőségű bentonitot használni belső használatra.

A Chlorella egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek semlegesítik a környezetszennyezés vagy a szennyezett élelmiszerek fogyasztása következtében a szervezetben felhalmozódott mérgező anyagokat. Megtisztítja a szervezetet a nehézfémektől és egyes peszticidektől. A Chlorella emellett felszívja a méreganyagokat a belekből, segít megszabadulni a krónikus székrekedéstől és semlegesíti a bélgázokat.

Az aktív szén hatékonyan szívja fel a méreganyagokat, ami jelentősen felgyorsítja azok eltávolítását a szervezetből. Az aktív szén használatakor ne feledje, hogy nem szelektíven hat a szervezetben, hanem kivétel nélkül mindent megköt, beleértve az élelmiszereket és a gyógyszereket is. A szén és a szilárd gyógyszer kombinációja elősegítheti a gyógyszer hatóanyagainak felszívódását. Ne használjon aktív szenet gyógyszerekkel együtt.

Lúgosítás – A Herx reakció során a szervezet lúgosítása segít. A betegség során a szervezet elsavasodik. Ez hátrányos folyamat, mivel az enzimes folyamatok semleges pH-n (7,4 körül) működnek a legjobban. Ezért, ha a szervezet elsavasodik, érdemes a sav-bázis egyensúlyt eltolni és a pH-t egyensúlyba hozni. Bevált termék az Alka-Seltzer (napi 3-4 alkalommal 1 tabletta vízben oldva). Egyéb módszerek közé tartozik a C-vitamin bevitele és a citromos-lime víz ivása. Megelőző intézkedésként citromos-lime víz ivása is használható. A citrom- és limelé bár savanykás ízű, a szervezetben bázisokká alakul, aminek köszönhetően átmenetileg növeli a lúgos tartalékokat.

Az Epson sófürdők kiváló támaszt nyújtanak a szervezet méregtelenítésében és az egyensúly helyreállításában. Ezek az úgynevezett lúgos fürdők. Savtalanító és méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek. Az Epsom-sóban lévő szulfátok segítenek megszabadulni a méreganyagoktól és a nehézfémektől a szervezetből.

MEGJEGYZÉS: A fent említett termékek között találunk erős kötőanyagokat, azaz zeolitot, bentonitot, chlorellát és aktív szenet. Ügyeljen arra, hogy a szedett gyógyszerektől és gyógynövényektől meghatározott időintervallumban használja őket. Legkorábban 30 perccel a protokollban szereplő egyéb gyógynövények bevétele után, és legalább 4 órával a protokollban szereplő termékek következő adagjának bevétele előtt használja fel. Nem javasoljuk ezek használatát a terápia során. Csak Herx reakció esetén használja őket.

Product added to wishlist
Product added to compare.