Paraziták kezelése

Paraziták kezelése

- Kategóriák: Cikkek

Amikor Lyme-kórban szenvedünk, gyakran parazitáink is vannak. Ennek oka az, hogy a Lyme gyengíti immunrendszerünket. Továbbá, a bélflóra, ha gyakran elpusztult a hosszú távú antibiotikum-terápia, ami minket különösen érzékeny az emberi paraziták. A megfelelő diagnózis és kezelés különösen fontos ebben az esetben, mivel a parazitafertőzés előzetes kezelése nélkül a Lyme-kór kezelése nem hozhatja meg a kívánt eredményt.


A paraziták kezelésének egyik módja a farmakológiai kezelés . Azonban egyre több ember hajlik a természetes kezelési módszerek, mint a diéta és a gyógynövény. E két módszer kombinációja látványos eredményeket hozhat.


Parazitaellenes Étrend

Étrendünknek általában tápanyagokban gazdagnak kell lennie, és feldolgozatlan, egészséges ételekből kell állnia. Mind gyulladáscsökkentő, mind gombaellenes legyen. Támogatnia kell az emésztőrendszerünket is. Ezért érdemes betartani több alapelvet:

1. Teljesen zárja ki a cukrot az étrendből és minden olyan termékből, amely azt tartalmazza. Találunk köztük glükózszirupot, agave - t, juhar, daktil, nádcukor, barna, méz, maltóz, élesztő, cukorka, bárok, de kész szószok, ketchup vagy szójaszósz is. A cukor súlyosbítja a gyulladást a szervezetben és gyengíti az immunrendszert. Ideális közeg a paraziták növekedéséhez.

2. Egyél antioxidánsokban gazdag ételeket. Az antioxidánsok gátolják a szabad gyökök kialakulását, amelyek destruktív módon hatnak az immunrendszerre. Az étrendnek tartalmaznia kell a bogyókat, az áfonyát, az aróniát, a zöld zöldségeket, a paradicsomot, valamint a céklát, a káposztát, a nyers sárgarépát, a fokhagymát és a hagymát. Fontos a D-Vitamin kiegészítése is.

3. Zárja ki a búzalisztet az étrendből. Ez az erősen feldolgozott egyszerű szénhidrát ideális táplálék az emberi paraziták számára. Cserélje ki őket teljes értékű szénhidrátokkal, amelyek támogatják mikrobiotánkat-köles, árpa, hajdina, amarant, quinoa, rozs.

4. Kizárja az étrendből a tejtermékeket és a feldolgozott és rossz minőségű húst. Ezek a termékek akadályozzák a szervezet kórokozók elleni küzdelmét. Cserélje ki őket hüvelyesekre, jó minőségű halakra vagy tojásokra.

5. Korlátozza az alkoholt. Az alkohol egy toxin, amely súlyosan terheli az idegrendszerünket, kimossa az elektrolitokat és elősegíti a kórokozók szaporodását. A Lyme-kórban szenvedőknél a parazitafertőzések gyakran a tünetek súlyosbodását okozzák, és általában káros hatással vannak az egészségükre.

6. Adjon hozzá további gyógynövényeket a menübe. Hasznos fűszerek lehetnek édeskömény, szegfűszeg, cayenne bors, kakukkfű vagy gyömbér.

7. Igyál sok vizet! Ez a legjobb módja a méregtelenítésnek.

Parazitaellenes gyógynövények

A gyógynövények egyre népszerűbbek és elismertek a parazitaellenes kezelés során, mivel széles spektrumú aktivitással rendelkeznek, amikor a kémiai gyógyszerek általában csak egy, egy adott típusú parazitát távolítanak el.


Az egyik legismertebb és leghatékonyabb gyógynövény a paraziták eltávolítására az emésztőrendszerből a Mimosa pudica. Segít "hámozni" a parazitákat a bél faláról és eltávolítani őket a testből.

Egy nagyon hasznos gyógynövény is Chaparro Amargosa, amely parazitaellenes hatású, valamint pozitív hatással van az emésztőrendszer működésére. A gyógynövényt a gyomor-bél traktus és a candidiasis krónikus gyulladására használják.

Az oregánóolaj egy másik kiváló fertőtlenítőszer, amelyet gyakran természetes antibiotikumnak neveznek. Vírusellenes és gombaellenes tulajdonságai ideálisak a veszélyes mikrobák, köztük a paraziták elleni küzdelemben.

Az üröm és a fekete dió olyan gyógynövények, amelyek mérgező hatással vannak a parazitákra.

A kiegyensúlyozott, egyéni étrend és a megfelelő gyógynövények kombinációja támogatja immunrendszerünket, és lehetővé teszi számunkra, hogy teljesen természetes, nem invazív módon megszabaduljunk a parazitáktól.

Product added to wishlist
Product added to compare.