Propolisz

Propolisz

- Kategóriák: Cikkek

A propolist, más néven Méhragasztót gyakran természetes antibiotikumnak nevezik. A propolisz gazdag hatóanyagokban éssok gyógyító tulajdonsággal rendelkezik. Számos betegség kezelésére használják, beleértve az aranyérmet, a magas vérnyomást vagy a hyperhidrosist.

Mi is pontosan a propolisz?

A propolisz egy sűrű, ragacsos állagú anyag, amelyet a méhek a kaptár belsejének bélelésére használnak, ami lehetővé teszi a szerkezet lezárását és a kórokozók elleni védelmet. Ez a fák és cserjék gyantájának és a méhmirigyek váladékának keveréke. Kémiai összetétele elsősorban annak a földrajzi területnek a növényzetétől függ, ahonnan származik, valamint a méhek fajtájától, az évszaktól vagy a környezetszennyezés mértékétől. A propolisz fő összetevői:

- növényi gyanták (50-80%),
- viaszok (8-30%),
- polifenolok (14-16%),
- virágpor (5%).


Propolisz is gazdag csersav anyagok, terpének, flavonok, szerves savak, lipid-fehérje anyagok, tápanyagok (kalcium, mangán, magnézium, cink, ón, réz, szilícium, vas, alumínium, ezüst, nátrium, kálium, króm, stroncium, bárium, kadmium, vanádium, titán) és vitaminok (a, vit. B1, wit. B2, B5, B6, C, D, E).

Becslések szerint a propoliszban található legfeljebb 300 anyag aktív biológiai aktivitással rendelkezik. Ezért a propolsi-t gyakran használják farmakológiai termékekben, valamint a test működésének támogatására vagy az immunitás támogatására.

Propolisz tulajdonságai

1. Pozitív hatás a légzőrendszerre.
2. Hüvelyi fertőzések kezelése.
3. Támogatja a reumatológiai betegségek kezelését.
4. Támogatja a regeneratív folyamatokat, például a műtét utáni sebeket.
5. Fogászati problémák elleni fellépés (parodontitis, rigó, fogak túlérzékenysége).
6. Támogatás a bőrbetegségek ellen.
7. Antimikrobiális aktivitás.
8. Támogatja a fertőzésekkel szembeni ellenállást.


Baktericid, vírusellenes, gyulladáscsökkentő és regeneráló tulajdonságai miatt a propolist Lyme-kórban és társfertőzésekben szenvedők is használják. Buhner hozzáadta a propolist a kollagén támogatására vonatkozó kiterjesztett protokolljában.


Ellenjavallatok:

A propolisz számos előnyös tulajdonsága ellenére erős allergén. Az allergia fő tünetei a bőrpír, duzzanat és a bőr kellemetlen viszketése. Ezért nem ajánlott azoknak, akik allergiásak a méhészeti termékekre.

A propolisz sokféle formában használható: tabletták, areoszolok, por, kúpok, kenőcsök vagy szeszes kivonatok. 30% propolisz tinktúra is megtalálható üzletünkben lymeherbs.

Product added to wishlist
Product added to compare.